Coaste de porc fragede cu miere si portocala
Ingrediente
- 1.5 kg coaste de porc
- 1 baton scortisoara
- 2 stelute de anason
Pentru marinada
- 200 ml suc stors de portocale
- 3 linguri miere
- 30 ml sos de soia
- 1 lingura ghimbir pudra
- 1 lingura zahar brun
Mod de preparare
- Incingeti cuptorul la 180 de grade.
- Puneti coastele intr-o tava inalta, si dati la cuptor pentru 20 de minute. Nu se adauga niciun fel de grasime.
- Cand timpul s-a scurs, acoperiti coastele cu apa fiarta, adaugati cele doua stelute si batonul de scortisoara si mai dati la cuptor 40 de minute.
- Cand timpul s-a scurs, coastele se scurg bine de apa si se sterg cu prosoape de hartie.
- Pregatim marinada. Amestecam toate ingredientele intr-o oala mica.
- Se da la fiert la foc mediu, timp de 5 minute.
- Cu o pensula ungeti bine coastele pe ambele parti. Se lasa 10 minute pentru ca sosul sa intre bine in carne.
- Ungeti din nou coastele cu sos si dati-le din nou la cuptor, 5-7 minute, sau frigeti-le pe gratar.
- Inainte de servire, coastele se ung din nou cu sos de portocale.
Coaste de porc fragede cu sos de miere si portocala, pentru o masa delicioasa in familie sau cu prietenii. Iar daca vreti sa va rasfatati pana la capat, pregatiti si o portie sanatoasa de cartofi prajiti.
Exista foarte multe variante de a prepara coaste de porc fragede. Adevarul este ca ne plac mult, chiar daca nu gasim mai mult de cativa cm de carne pe oase. In general, carnea din jurul oaselor are un gust aparte si este foarte frageda. Bucatarii restaurantelor se intrec in a gasi cea mai buna reteta. Sa nu mai vorbim de americani, unde preparatele la gratar sunt foarte apreciate.
Daca sosul pe care l-am preparat eu ti se pare prea dulce pentru gustul tau, incearca mixul de condimente BBQ sau sosul rosu BBQ. Vezi reteta mea de coaste cu sos BBQ aici. Coastele la gratar sau cuptor, este un preparat deloc pretentios. Poti prepara orice sos sau glazura aromata. Nu sunt menite sa impresioneze la dineuri elegante, ci sa fie impartite cu familia si prietenii buni, la o masa plina de voie buna, dar si de gust bun.
Exista oare cuneva sa nu fie pasionat de coaste de porc?! Cu o portie zdravana de coaste in farfurie, uitam si de eticheta si de tacamuri.