Coaste de miel cu usturoi si rozmarin

250

Coaste de miel cu usturoi si rozmarin

Preparare10 mins
Timp de gătire25 mins
La marinat45 mins
Timp total1 hr 20 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: carne la cuptor, coaste de miel, miel la cuptor, reteta cina, reteta cu miel, reteta pranz
Porţii: 6

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 2 coaste de miel
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingura usturoi pisat
  • 2 linguri rozmarin
  • 1 lingura cimbru
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • sare si piper dupa gust
  • putin ulei pentru uns tava

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 230 grade Celsius. Pregateste tava de copt cu folie de aluminiu si unge-o bine cu ulei
  • Intr-un castron amesteca uleiul de masline, sare, piper, cimbru, rozmarin, patrunjel.
  • Coastele de miel se ung bine pe toate partile cu mixul din castron.
  • Acum se lasa 30-45 de minute la odihnit, pentru ca toate condimentele sa patrunda bine in carne.
  • Se da la cuptor 20-25 de minute sau pana cand termmetrul arata 50 de grade in interiorul carnii. (pentru mediu)
  • Cand timpul a expirat, se scoate de la cuptor si se infasoara bine in folie de aluminiu, pentru 10 minute.
  • Sunteti gata de servit.

Coaste de miel cu usturoi si rozmarin, suculente si foarte aromate. Se pregateste in doar cativa pasi, la cuptor.

Daca nu esti vegetariana si poti sa consumi cu usurinta carnea de miel fara nici o apasare iti spunem ca aceasta este o alegere buna. Desi este un sortiment de carne rosie, carnea de miel este sanatoasa datorita continutului de seleniu. Iar lipsa acestui mineral in organism dubleaza riscul de astm.

Carnea de miel este foarte frageda. Totusi, daca iti faci cumparaturile in hipermarketuri, unde exista si produse din import, trebuie sa fii atenta la aspectul acesteia.

Astfel, carnea trebuie sa aiba o textura ferma si curata, de culoare roz, iar grasimea trebuie sa fie alba, in nici un caz galbena.

Nutritionistii spun ca este indicat sa mancam miel facut la cuptor inabusit, la gratar sau stufat, in niciun caz prajit.

Garnitura de legume este foarte indicata, fibrele din acestea ajutand digestia. Cand vine vorba despre condimente, cele mai potrivite sunt cele amare: rozmarin, cicoare, salvie, fiindca stimuleaza secretia bilei.

Carnea de miel este bogata in fier si potasiu. Este o optiune sanatoasa pentru persoanele fara probleme medicale, dar si pentru cele care doresc sa castige masa musculara. La fel si pentru sportivii care se recupereaza dupa competitii sau pentru persoanele care au suferit interventii chirurgicale, deoarece ajuta la refacerea tesuturilor.

Spor la pregatit coaste de miel cu usturoi si rozmarin!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close