Clatite evreiesti cu branza
Ingrediente
Pentru clatite
- 130 g faina
- 1 lingura zahar
- sare
- 350 ml lapte
- 4 oua
- 6 linguri unt nesarat
Pentru umplutura
- 200 g branza ricotta
- 110 g crema de branza
- 30 g zahar
- 1 galbenus de ou
- 1/2 lingurita coaja rasa de la lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
Pentru servire
- dulceata de fructe la alegere
- miere
- zahar pudra
- sirop
Mod de preparare
- Intr-un blender pune faina, zahar, sare, 3 linguri de unt topit, ouale si laptele.
- Mixeaza 30 de secunde sau pana cand toate ingredientele s-au combinat frumos. Lasa aluatul la odihnit la temperatura camerei pentru 30 de minute.
- Topeste si restul de unt ramas si lasa-l intr-un pahar.
- Pune tigaia de clatite la incins si unge-o cu unt.
- Toarna cu un polonic mic aluat in tigaie si incepi sa le prajesti.
- Unge tigaia cu unt dupa fiecare clatita. Repeta proesul pana cand ai terminat tot aluatul.
- Pune toate ingredientele pentru umplutura de branza in mixer si mixeaza.
- Umpleti clatitele cu mixul de branza, impachetati-le si dati-le la frigider pentru 15 minute.
- De aici ai 2 variante. Poti aseza clatitele in tava cuptorului si le poti coace cateva minute pana cand devin maronii. Sau poti topi unt intr-o tigaie mare si le mai poti praji cate 4 minute pe fiecare parte.
- Serveste clatitele evreiesti cu dulceata, miere, zahar etc.
- Enjoy!
Clatite evreiesti cu branza, un desert foarte usor, perfect pentru orice incepator. Se servesc simple, cu zahar, dulceata, miere, la alegere.
Incepeti prin a va pregati aluatul de clatite, care este o combinatie de faina, lapte, zahar si oua. Mixati aluatul intr-un blender pana cand devine cremos. Lasati aluatul sa se odihneasca la temperatura camerei timp de 30 de minute, apoi continuati cu prajirea clatitelor. Se toarna o cantitate mica de aluat intr-o tigaie fierbinte. Repetati procesul cu aluatul ramas pana cand aveti un teanc de clatite. In timp ce clatitele sunt la prajit, pregatiti umplutura mixand in blender branza ricotta, crema de branza, zahar si lamaie. Umpleti clatitele cu aprox. 3 linguri de mix de branza. Dati-le la frigider sau congelator pentru cateva minute pana cand acestea devin ferme. Ultimul pas este de a praji clatitele in unt pana cand acestea devin maro auriu. Adaugati dulceata, serviti si bucurati-va.
Daca sunteti iubitori de clatite, va las mai jos si alte retete minunate:
- Mini clatite cu fructe si miere pentru micul dejun
- Tort de clatite cu ciocolata
- Clatite cu somon
- Clatite cu afine
- Clatite cu branza si pesto
Daca v-a placut reteta de astazi, clatite evreiesti cu branza, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube.