Ciuperci umplute in stil marocan
Echipament
- Cuptor
Ingrediente
- 6 ciuperci mari
- 35 g bulgur
- 35 g quinoa
- 300 ml stock de pui
- 1 frunza de dafin
- 35 g coacaze uscate
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cepe medii, tocate
- 2 piepti de pui, tocati marunt
- 2 morcovi medii, razuiti
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 lingurite curry
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita paprika dulce
- 200 g naut, de la conserva, scurs
- 50 g masline, tocate
- patrunjel proaspat, tocat
Mod de preparare
- Incinge cuptorul la 220 grade Celsius. Pregateste tava pentru copt cu hartie.
- Scobeste ciupercile si aseaza-le in tava cu gura in jos. Dati la cuptor 10 minte sau pana cand acestea au inceput sa se inmoaie. Lasati la racit.
- Intr-o oala puneti quinoa si bulgurul si prajiti putin.
- Adaugati stock-ul de pui si frunza de dafin, iar cand a inceput sa fiarba, se reduce focul aragazului, se acopera cu un capac, si se mai lasa inca 10 minute.
- Puneti coacazele si mai lasati la fiert 2 minute.
- Indepartati oala de pe aragaz si lasati 10 minute la odihnit, acoperit. Indepartati frunza de dafin si condimentati cu sare si piper.
- Puneti uleiul de masline intr-o tigaie, la incins. Prajiti ceapa 3 minute.
- Puneti bucatile de pui, prajiti inca 5-6 minute si condimentati cu sare si piper.
- Adaugati morcovii, usturoiul, curry, chimen, paprika si mai gatit 1 minut.
- Opriti focul, adaugati cerealele fierte, nautul, maslinele si patrunjel. Mai condimentati cu sare si piper daca este nevoie.
- Umple ciupercile cu acest mix.
- Dati la cuptor inca 15-20 de minute.
- Presarati patrunjel si sunteti gata de servit.
- Pofta buna!
Ciuperci umplute in stil marocan cu arome si texturi indraznete, nu sunt numai sanatoase si gustoase, dar si usor de facut.
Fie ca mergi la sigur, cu deja clasicele champignon, sau ca vrei sa descoperi soiuri mai putin cunoscute, nu vei gresi daca vei alege sa prepari o mancare usoara si plina de savoare pe baza de ciuperci. Alaturi de gustul irezistibil si de textura carnoasa, ciupercile vin cu o multime de beneficii pentru sanatate, pe care le vei descoperi cu ajutorul unui regim de viata echilibrat, pe termen lung, in care le poti include cu incredere.
Pentru aceasta reteta am folosit ciuperci Portobello. Ciupercile Portobello sunt forma mare a ciupercilor cu o textura ferma, de carne si o aroma delicata.
Sfaturi!
- Atunci cand cumperi ciuperci, alege-le pe cele vandute in vrac in loc de cele deja preambalate. In acest fel, puteti sa verificati starea ciupercilor.
- Pentru a alege o ciuperca portobello buna, primul lucru pe care ar trebui sa-l observati este daca capacul si tulpina sunt robuste. Evitati ciupercile cu un capac incretit sau moale.
- Cel mai bine este sa le consumati in cateva zile dupa ce le cumparati.
- Pastrati ciupercile, la frigider, intr-o punga de hartie, fara sa le spalati.
- Ciupercile se strica repede cand sunt ude si putrezesc.
Va las aici alte retete delicioase, cu ciuperci, incercate de noi:
- Strudel cu ciuperci
- Limba cu masline, ciuperci si sos de rosii
- Ardei umpluti cu ciuperci si orez
- Sarmale manastiresti cu ciuperci
- Supa crema de ciuperci
- Paste cu ciuperci si linte
- Quinoa cu ciuperci si alune
- Risotto cu ciuperci
- Supa cremoasa
- Sos de ciuperci
Spor la gatit ciuperci umplute in stil marocan 🙂