Ciuperci cu sos ragu, sunca si mamaliga

336

 

Ciuperci cu sos ragu, sunca si mamaliga

Preparare15 minutes
Timp de gătire15 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: branza cu mamaliga, ciuperci cu sos, ciuperci cu sos ragu, fel principal, pancetta, reteta ieftina, reteta mamaliga, reteta rapida, reteta simpla, sos ragu
Porţii: 4

Ingrediente

  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri unt nesarat
  • 115 g felii de sunca tocate (sau cubulete de sunca)
  • 650 g ciuperci
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 catei usturoi, zdrobiti
  • busuioc si rozmarin proaspat, tocate
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 80 ml vin rosu
  • 60 ml stock de vita (sau apa)

Pentru mamaliga

  • 450 ml stock de pui sau apa
  • 1 lingurita sare
  • 220 g malai fin
  • 90 g parmezan razuit

Mod de preparare

  • Intr-o oala mare, pune uleiul si untul la incins, la foc mediu.
  • Adauga ciupercile taiate si sunca. Lasa la prajit cca 5 minute, sau pana cand volumul lor s-a redus la jumatate.
  • Pune ceapa si inca putin ulei daca mai este nevoie, si mai prajeste 2 minute.
  • Adauga usturoiul, rozmarin, busuioc, sare, piper si pasta de tomate. Amesteca bine si gateste pana cand tot lichidul se evapora.
  • Pune vinul si lasa la foc pana cand ciupercile l-au absorbit aproape pe tot.
  • Pune acum stock-ul si lasa la fiert pana cand aproape tot lichidul s-a evaporat.
  • Cat ciupercile fierb, pregatim mamaliga. Intr-o oala medie pune la fiert stock-ul sau apa, si sarea. Ai grija cu sarea, s-ar putea ca stock-ul de pui sa fie deja sarat.
  • Cand lichidul clocoteste, toarna in ploaie, amestecand in continuu cu un tel, cantitatea de malai. Amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase.
  • Lasa la fiert amestecand ocazional pana cand malaiul se umfla.
  • Opreste focul, adauga parmezanul si amesteca-l bine in mamaliga.
  • Pune mamaliga in fiecare farfurie si aseaza ciupercile cu sos deasupra.
  • Pofta buna!

Ciuperci cu sos ragu, sunca si mamaliga, un preparat deosebit de gustos care va vor incanta papilele gustative.

Diferenta dintre sosul ragu si sosul bolognese este ca in sosul ragu se foloseste vin rosu in timp ce in sosul bolognese se adauga vin alb. Ambele se servesc foarte bine cu faimoasele paste italiene.

Sosurile italienesti

Bucataria italiana este renumita pentru simplitatea si varietatea sa, cu branza si vin, ca si componente principale ale fiecarei retete italiene. Exista mai multe sosuri diferite folosite in alimentele si gatitul italian. Una este sosul de pesto din busuioc zdrobit, usturoi, nuci, branză si ulei de masline. Apoi, exista sosul puttanesca facut din rosii, usturoi, masline, hamsii si creveti rosii.

Cel mai popular si mai popular sos italian este Ragu, pe care majoritatea oamenilor il considera un sos de rosii, dar este de fapt un sos pe baza de carne, cu o cantitate mica de rosii sau pasta adaugata la acesta.

Ragu este un sos traditional italian pe baza de carne, care este, de obicei, servit cu paste fainoase. Se pregateste cu carne tocata de vita, care se fierbe lent, si poate avea condimente diferite. Se adauga un soffritto format din ceapa tocata, telina, morcovi si condimente, pasta de rosii si alte arome.

In comparatie cu alte sosuri, este mai groasa si mai cremoasa prin adaugarea de lapte la ultima etapa de preparare. Are mai multe variante, iar mielul, carnea de pasare, pestele sau carnea de porc pot fi folosite in loc de carne de vita.

Daca v-a placut reteta de astazi, ciuperci cu sos ragu, sunca si mamaliga, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close