Ciuperci cremoase cu bacon si parmezan

208

Ciuperci cremoase cu bacon si parmezan

Preparare10 mins
Timp de gătire30 mins
Timp total40 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: ciuperci cremoase, ciuperci cu bacon, ciuperci cu parmezan, ciuperci cu sos, reteta simpla
Porţii: 4

Ingrediente

  • 250 g bacon cubulete
  • 2 linguri unt
  • 750 g ciuperci
  • 1 lingura ulei de masline
  • 60 ml vin alb sec
  • 6 catei de usturoi, tocati marunt
  • 400 ml smantana lichida
  • patrunjel tocat
  • putin cimbru tocat
  •  sare si piper dupa gust
  • 65 g mozarella razuita
  • 35 g parmezan razuit

Mod de preparare

  • Intr-o tigaie incapatoare prajeste bacon-ul pana cand devine crocant. Transfera-l pe o farfurie cu hartie pentru surplusul de grasime. Lasa-l deoparte la cald.
  • In aceeasi tigaie topeste untul.
  • Pune ciupercile si stropeste-le cu ulei.
  • Prajeste-le 2-3 minute.
  • Adauga vinul si lasa-l la fiert pana cand isi injumatateste cantitatea. Amesteca ocazional.
  • Adauga acum usturoiul, smantana si ierburile.
  • Amesteca si redu focul aragazului.
  • Lasa la fiert 4-5 minute sau pana cand sosul se ingroasa usor. Condimenteaza cu sare si piper.
  • Pune bacon-ul inapoi si amesteca.
  • Presara branzeturile deasupra.
  • Mai lasa la foc mic pana cand acestea se topesc. (3-5 minute)
  • Se serveste cald.
  • Pofta buna!

Ciuperci cremoase cu bacon si parmezan un preparat delicios. Se poate servi simplu, cu paine de casa sau mamaliga, la pranz sau cina.  De asemenea, merge perfect si cu un bol de orez sau paste la alegere.

Mancarurile cu ciuperci sunt foarte hranitoare si gustoase. Se pregatesc rapid si nu sunt deloc pretentioase. Pentru aceasta reteta puteti alege ciuperci proaspete dar si la conserva, rezultatul va fi unul minunat in ambele cazuri. Important e sa le scurgeti bine de apa dupa ce le-ati spalat.

Mai multe preparate cu ciuperci
Sfaturi!
  • Atunci cand cumperi ciuperci  verificati starea acestora.
  • Pentru a alege o ciuperca buna, primul lucru pe care ar trebui sa-l observati este daca capacul si tulpina sunt robuste. Evitati ciupercile cu un capac incretit sau moale.
  • Cel mai bine este sa le consumati in cateva zile dupa ce le cumparati.
  • Pastrati ciupercile, la frigider, intr-o punga de hartie, fara sa le spalati.
  • Ciupercile se strica repede cand sunt ude si vor putrezi.

Daca v-a placut reteta de astazi, ciuperci cremoase cu bacon si parmezan, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close