Ciuperci caprese

135

Ciuperci caprese

Preparare10 mins
Timp de gătire25 mins
Timp total35 mins
Fel de mâncare: aperitiv
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: aperitiv, ciuperci caprese, ciuperci cu mozzarella, ciuperci portobello, mozzarella cu rosii, reteta simpla
Porţii: 2

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 4 ciuperci mari portobello, curatate bine la interior
  • 3 linguri unt topit
  • patrunjel tocat
  • 2 catei de usturoi pisati
  •  sare si piper dupa gust
  • 150 g rosii cherry injumatatite
  • 130 g mozzarella felii
  • frunze de busuioc tocate
  • otet balsamic

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
  • Spala si sterge bine cu hartie ciupercile curatate la interior.
  • Intr-un castron mic amesteca untul topit cu sare, piper, patrunjel si usturoi.
  • Cu o pensula unge ciupercile cu acest mix.
  • Dati ciupercile la cuptor pentru 8-10 minute.
  • Scoateti ciupercile din cuptor si umpleti-le cu mozzarella si rosii
  • Condimenteaza cu sare si piper.
  • Dati la cuptor pentru 12-15 minute sau pana cand branza s-a topit.
  • Cand sunt gata, se scot de la cuptor si se presara busuioc proaspat.
  • Stropiti cu putin otet balsamic si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Ciuperci caprese – daca te gandesti la un preparat usor, rapid si delicios. Rosii cherry, mozzarella, usturoi si busuioc sunt ingredientele cheie ale acestei retete.

Ciupercile Portobello sunt destul de cunoscute printre pasionatii de gatit. Dar ar trebui sa fie la fel de cunoscute pentru toti cei ce vor sa se hraneasca sanatos! Pot fi gasite in majoritatea magazinelor mari de produse alimentare si in unele magazine naturiste. Ele ar trebui sa faca parte din dieta dumneavoastra in mod obisnuit, din motive foarte importante. Ciupercile Portobello au un continut scazut de sodiu si calorii, contin o puzderie de substante nutritive si antioxidanti. Mai mult, potrivit cercetarilor, pot ajuta la diminuarea riscului de cancer.

„Stilul caprese” vine bineinteles de la faimoasa salata caprese.

Salatele faimoase in stilul conceput în Capri, langa Napoli, au devenit un fel de mancare internationala. Simplicitatea salatei Caprese pe baza de mozzarella, rosii si busuioc, asezonata cu sare koser si ulei de masline este probabil motivul de baza al popularitatii ei nemaipomenite.

Fiind o geniala combinatie fara posibilitate de eroare, la fel ca macaroanele cu branza, capsuni cu frisca, lapte cu cafea, salatele Caprese sunt o mancare rapida, recomandata de obicei ca aperitiv sau antipasto, cum spun italienii.

Daca v-a placut reteta de astazi, Ciuperci caprese, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close