Ciorba taraneasca de pui cu taietei o comoara in bucataria oricarei familii.
Unul dintre ingredientele mai putin obisnuite la noi in tara este supa de pui de stock/de baza. In principiu, aceasta este doar zeama care rezulta in urma fierberii legumelor, verdeturilor si a carnii de pui. Ea poate fi folosita pentru tocane, alte ciorbe sau supe crema, in locul apei, cu scopul de a oferi mai mult gust. Pentru a prepara o supa de pui de baza vei avea nevoie de oase de pui, legume si ierburi aromatice. Toate acestea trebuie fierte, iar zeama rezultata poate fi folosita mai departe pentru diverse preparate pe care vrei sa le incerci. In America, aceasta supa de stock poate fi gasita direct la conserva. Multe dintre retetele pe care le gasesti pe site-urile din afara vor avea acest ingredient indispensabil.
Felul in care alegi sa prepari ciorba de pui poate fi personalizat. Asta in functie de preferintele tale sau ale familiei. Gustul si beneficiile pentru organism pe care le regasesti intr-un bol cu supa te vor ajuta nu doar cand te incearca o raceala, ci si atunci cand ai nevoie de o mancare cu gust familiar. Nu uita ca fiecare ingredient pe care il contine aceasta ciorba este o sursa importanta de vitamine si minerale. Toate acestea iti intaresc organismul. De asemenea, o ciorba la pranz in fiecare zi te va ajuta sa ai o digestie buna si sa te bucuri de o mancare usoara, dar hranitoare.
Ciorba taraneasca de pui cu taietei
Ingrediente
Pentru stock-ul de pui
- 1 kg tacamuri de pui
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 radacina patrunjel
- sare
- O bucata de radacina de telina
Pentru ciorba
- 1 morcov taiat rondele
- 1 telina mica tocata
- 1 ceapa mica tocata solzisori
- 1 ardei verde tocat
- 200 g rosii la sticla
- 200 ml bors
- leustean tocat
- sare
Taietei de casa
- iti las mai jos reteta noastra
Mod de preparare
- Intr-o oala incapatoare pune toate ingredientele de la stock-ul de pui.
- Acopera cu apa si da la fiert, la foc mic timp de 45 de minute. Luati spuma atunci cand se formeaza.
- Cat timp supa fierbe, faceti taieteii de casa. Reteta noastra o gasesti aici!
- Dupa fierbere scoateti din supa toate legumele si carnea. De legume nu mai avem nevoie. Le vom inlocui cu altele proaspete. Doua sarje de legume vor face zeama mult mai gustoasa. Apoi strecurati supa si scoateti carnea de pe oase daca doriti. Daca nu, o folositi asa cum este.
- Taiati legumele care vor intra in ciorba. Puneti supa pe foc. Cand da in fiert adaugati toate legumele si le lasati sa fiarba pana cand sunt moi.
- Pentru 2 litri de lichid, veti pune cam o mana de taietei. II lasati si pe ei sa fiarba.
- Apoi adaugati carnea, rosiile si borsul fiert in prealabil. Ingredientele acide se pun intodeauna la urma, si dupa gustul fiecaruia.
- Potriviti cu sare.
- Opriti focul, presarati patrunjel proaspat sau uscat si serviti.
- Pofta buna!
Daca v-a placut reteta de astazi , ciorba taraneasca de pui cu taietei, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube.