Ciorba de peste cu legume- varianta simpla si rapida

371

Ciorba de peste cu legume- varianta simpla si rapida

Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Romaneasca
Cuvânt cheie: bors de peste, ciorba de peste, ciorba de peste romaneasca, dezlegare la peste, preparat cu peste, reteta simpla cu peste, supa de peste

Ingrediente

  • 1 kg peste la alegere (somon, crab, stiuca, somn)
  • 2 morcovi medii, taiati cubulete mici sau rondele
  • 1 ceapa medie, taiata cubulete sau solzisori
  • 4 l apa
  • 1 ardei gras rosu, taiat cubulete
  • 4-5 rosii medii , taiate in patru
  • 2 dovecei zucchini mici, taiati cubulete
  • patrunjel, leustean, marar, tocat
  • otet pentru acrit
  • sare dupa gust

Mod de preparare

  • Curatati pestele si taiati-l in bucati potrivite.
  • Intr-o oala incapatoare, puneti apa, morvocii, ceapa, ardeiul si dovlecelul la fiert.
  • Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic.
  • Cand legumele sunt aproape fierte, puneti bucatile de peste si rosiile in oala.
  • Acoperiti si mai lasati sa fiarba maxim 15 minute.
  • Opriti focul, gustati si condimentati cu sare.
  • Puneti si 3-4 linguri de otet, sau dupa gust.
  • Presarati verdeata tocata si sunteti gata de servit.
  • Se serveste atat calda cat si rece, cu ardei iute si paine de casa.
  • Pofta buna!

Ciorba de peste cu legume- varianta simpla si rapida. Perfecta pentru orice sezon, deoarece nu contine grasimi si se poate servi chiar si rece.

In varianta traditionala romaneasca, in functie de zona, aceasta ciorba se prepara clara cu zarzavaturi si peste, cu adaos de orez sau cartofi, fiind acrita fie cu bors, zeama de varza, otet, lamaie sau alte variante de acrit locale. Vezi aici cum se face borsul de casa.  Chiar daca nu o faci la ceaun pe foc de lemne, aceasta ciorba de peste cu rosii este minunata si in bucataria apartamentului tau.

Prepararea pestelui

Orice peste care urmeaza sa fie preparat trebuie sa fie foarte proaspat. Pestele proaspat este tare la pipait, are ochii limpezi, branhiile (urechile) rosii si solzii luciosi.

Se curata de solzi, apoi se spinteca pe burta, de la coada la cap. Se scot intestinele cu atentie ca sa nu se sparga fierea. Se scot branhiile si osul amar de forma trinughiulara, care se afla între cap si corp.

Pestele mic, ca si cel sub 300 g nu se spinteca pe burta, pentru a putea fi preparat mai bine si pentru a pastra un aspect frumos. La acest peste urechile si intestinele se scot pe la urechi, apasand pe burta cand se trag intestinele.

Dupa ce pestele a fost curatat de solzi, spintecat si golit de intestine, se spala rapid cu apa rece.

Pestele mare, inainte de a fi pus la fiert, se taie in bucati de 3—4 cm. Pentru a-si pastra forma si a nu se faramita, acesta se lasa la fiert intre 10-15 minute maxim.

Daca v-a placut reteta de astazi, ciorba de peste cu legume, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close