Ciorba de perisoare in stil italian

465

 

Ciorba de perisoare in stil italian

Preparare20 minutes
Timp de gătire1 hour
Timp total1 hour 20 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Italiana, Romaneasca
Cuvânt cheie: carne tocata, ciorba de perisoare, legume, reteta de supa, reteta ieftina, reteta simpla
Porţii: 8

Ingrediente

Pentru perisoare

  • 450 g carne tocata de vita
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1 ou mare
  • 65 g parmezan
  • contimente: sare, piper, busuioc, oregano, rozmarin, cimbru, coriandru, patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
  • 130 g pesmet
  • 60 ml apa

Pentru supa

  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 2 cepe, tocate
  • 6 morcovi tocati
  • 8 cartofi mici, tocati
  • 5 catei usturoi, pisat
  • 950 ml stock de vita
  • 950 ml stock de pui
  • 175 ml pasta de rosii
  • 1 lingurita sos Worcestershire (optional)
  • 2 frunze dafin
  •  sare si piper dupa gust
  • 100 g parmezan, razuit
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 6 frunze de telina cu tulpina, tocate

Mod de preparare

  • Intr-un castron mare amestecati cu mana carnea tocata, usturoiul, oul, parmezanul, condimentele si pesmetul.
  • Adaugati putin cate putin apa si amestecati pana la incorporare.
  • Incepeti sa formati perisoarele si asezati-le pe o farfurie sau suprafata intinsa.
    Mixul trebuie sa fie moale, dar sa-si mentina forma, cand formati perisoarele.
  • Intr-o oala pentru ciorba,puneti uleiul de masline si prajiti perisoarele pe toate partile, cca 3 minute. Se lasa deoparte pana cand le vom pune in ciorba.
  • In aceiasi oala, prajiti acum ceapa, cu boia timp de 6 minute.Adaugati morcovii, telina si cartofii, si mai prajiti 8 minute. Amestecati ocazional.
  • Puneti usturoiul si mai prajiti 1 minut.
  • Adaugati acum stock-ul de pui si vita, pasta de rosii si sosul Worcestershire. Amestecati pana cand pasta de rosii s-a dizolvat complet in ciorba.
  • Cresteti focul aragazului si dati in fiert ciorba. Lasati 45 de minute, amestecand ocazional.
  • Puneti perisoarele inapoi in oala si fierbeti inca 15 minute.
  • Cand timpul a trecut, opriti focul, puneti parmezanul razuit, patrunjelul si mai condimentati cu sare si piper daca este nevoie.
  • Se serveste calda sau fierbinte.

Ciorba de perisoare in stil italian, bogata in legume si usor de preparat. Este una dintre ciorbele preferate de romani, indiferent de sezon.

Ciorba a fost, aproape intotdeauna, un aliment pe care oamenii l-au consumat inca din vechi timpuri. Se pare ca acest fel de mancare isi are originea in trecutul indepartat, arheologii descoperind vase ceramice de acum 5000 de ani care, se pare, erau folosite la depozitarea ciorbelor si supelor.

In zilele noastre, exista o gama foarte variata de ciorbe care se pot gasi in aproape orice restaurant, dar si in orice casa de pe glob. Ciorba reprezinta un aliment de baza pentru multe familii. Retetele specifice de pregatire ale acesteia fiind transmise din generatie in generatie. Acest lucru face din ea un fel de mancare foarte apreciat, care este economic, hranitor si usor de preparat.

Inlocuieste apa din ciorba cu stock-ul de vita si pui. Gasesti reteta aici si de asemenea toate beneficiile ei.

Reteta mea de ciorba de perisoare in stil italian, vine cu un plus de savoare, datorita perisoarelor usor prajite si parmezanului. Carnea de vita este mai putin grasa, fata de cea de porc, ceea ce face ciorba usor de digerat.

Spor la gatit si asteptam parerea ta!

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close