Ciorba de miel cu bors si smantana

208

Ciorba de miel cu bors si smantana

Preparare15 mins
Timp de gătire1 hr
Timp total1 hr 15 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Romaneasca
Cuvânt cheie: bors de miel, carne de miel, ciorba de miel, ciorba de miel cu bors, ciorba de miel cu smantana, ciorba traditionala romaneasca, masa de Paste, preparat cu miel, reteta cu miel, reteta rapida, reteta simpla
Porţii: 6

Ingrediente

  • 700 g carne de miel cu os, taiata bucati
  • 2 cepe medii, tocate cubulete mici
  • 1 morcov mare, tocat cubulete mici
  • 200 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • 500 ml bors
  • 1 ardei gras mic, tocat cubulete mici
  • 1/2 radacina telina, tocata cubulete mici
  • 1/2 pastarnac, tocat cubulete mici
  • 1/2 radacina patrunjel, tocata cubulete mici
  • verdeata tocata pentru ornat (leustean)
  • sare dupa gust

Mod de preparare

  • Intr-o oala incapatoare, puneti apa rece, cca 3 l si adaugati carnea de miel.
  • Dati la fiert si indepartati cu o paleta spuma care se va forma.
  • Cand carnea este aproape fiarta, adaugati si legumele in oala.
  • Lasati acum la foc pana cand si carnea dar si legumele sunt foarte bine fierte.
  • Fierbeti borsul separat.
  • Cand ciorba a fiert, puneti sare si bors dupa gust.
  • Mai lasati ciorba sa fiarba aproximativ 10-15 minute.
  • Cand timpul a trecut, opriti focul ciorbei.
  • Intr-un castron puneti cele 2 galbenusuri si smantana. Amestecati cu un tel.
  • Luati 2-3 polonice de ciorba fiarta si turnati treptat peste oua si smantana, amestecand in continuu. Asta pentru a aduce smantana la temperatura ciorbei.
  • Turnati amestecul in oala cu ciorba de miel .
  • Presarati leustean tocat in oala si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Ciorba de miel cu bors si smantana, este un preparat pe care nu trebuie sa-l ratati din meniul traditional romanesc. Daca alegeti sa nu o dregeti, puteti pune in ciorba si niste rosii tocate. Pot sa fie rosii proaspete, din conserva sau chiar congelate.

Puteti drege ciorba de miel cu smanatana si galbenus. O puteti lasa si nedreasa, borsul fiind suficient. Totusi, fiind o ciorba de sarbatoare, imi place sa folosesc si smantana. Atunci cand dregeti orice ciorba aveti grija sa adaugati din ciorba fierbinte in amestecul de smantana si oua si niciodata invers. Aducand usor smantana la temperatura ciorbei, nu veti risca ca aceasta sa se taie si veti obtine o ciorba de miel cremoasa. Serviti-o fierbinte, cu paine de casa si ardei iute si bucurati-va de o ciorba minunata intr-o zi de sarbatoare!

Daca gustul de miel nu este chiar pe placul vostru, indepartati cu grija grasimea si pielitele de pe bucatiele de carne. Daca ati cumparat bucati de carne cu oase prea mari, odata ce au fiert, puteti dezosa carnea, o taiati cubulete, si o puneti inapoi in oala.

Alte preparate cu carne de miel

Daca v-a placut reteta de astazi, ciorba de miel cu bors si smantana, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close