Ciocanele glazurate

89

Ciocanele glazurate

Preparare15 mins
Timp de gătire25 mins
La marinat8 hrs
Timp total8 hrs 40 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: ciocanele de pui, glazura cu sirop de artar, pui glazurat, pui marinat, pulpe de pui, reteta cu pui marinat
Porţii: 4

Ingrediente

  • 12 ciocanele de pui
  • 125 ml sirop de artar
  • 125 ml sos de chilli
  • 60 ml otet
  • 6 catei de usturoi zdrobiti
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Intr-un castron sau direct intr-o punga cu fermoar puneti toate ingredientele si amestecati-le bine.
  • Scufunda ciocanelele in marinada si da-le la frigider pentru cel putin 2 ore pana la 8 ore.
  • Incinge gratarul si unge-l cu putin ulei.
  • Scoate ciocanelele din marinada si pastreaza marinada.
  • Frige puiul pe gratar pana cand carnea incepe sa se dezlipeasca usor de pe os.
  • Cu o pensula unge ciocanelele 1-2 ori cat timp sunt pe gratar.
  • Se scot pe o farfurie, se prepara o salata sau cartofi prajiti pentru servire.
  • Pofta buna!

Ciocanele glazurate si marinate pentru un rezultat crocant la exterior si carne frageda la interior. O mancare perfecta pentru orice masa.

Daca vreti, crestati putin ciocanelele inainte de a le scufunda in marinada. Acest lucru grabeste procesul si marinada va inunda bine carnea. Fiind o glazura dulce, aveti grija cu temperatura gratarului pentru a nu risca sa le ardeti la exterior.

Aceasta reteta este usoara si poate fi facuta de oricine, fara ajutor si fara buget mare. Ai nevoie doar de cateva ingrediente pe care sigur le gasesti deja in bucatarie.

Puteti servi ciocanelele cu salata proaspata, legume la gratar, piureuri, etc.

Cele mai bune fripturi se fac din piesele cu piele si os, nu din cele dezosate. Osul are rol de conductor termic si ajuta la gatirea carnii si dinspre interior. De asemenea, crusta rumena se obtine doar prin caramelizarea pielii. Daca carnea nu au piele ele se vor usca. Puteti folosi si aripioare de pui in aceasta reteta.

Puiul fript imi place atunci cand este rumen si nu are gust de fiertura (inabusit). Ador coaja rumena si crocanta si interiorul suculent. Crusta este crocanta si se aude „toc-toc” cand bati cu furculita in ea.

Daca v-a placut reteta de astazi, ciocanele glazurate , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close