Churros sau gogosi mexicane

358

Churros sau gogosi mexicane

Preparare15 mins
Timp de gătire20 mins
Timp total35 mins
Fel de mâncare: desert
Bucătaria: Mexicana
Cuvânt cheie: aluat gogosi, churros, desert rapid, desert simplu, gogosi crocante, gogosi cu ciocolata, gogosi cu zahar, gogosi mexicane, reteta simpla churros, reteta simpla gogosi
Porţii: 4

Echipament

  • Pos

Ingrediente

  • 250 ml apa
  • 65 g unt
  • un praf de sare
  • un praf de scortisoara
  • 200 g faina
  • 3 oua, la temperatura camerei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 300 ml ulei pentru prajit
  • zahar si scortisoara pentru ornat
  • topping de ciocolata pentru servit

Mod de preparare

  • Intr-o farfurie intinsa amestecati zahar granulat si scortisoara.
  • Punem apa, untul, sarea si praful de scortisoara intr-o craticioara la foc si amestecam in continuu pana incepe sa fiarba.
  • In momentul in care incepe sa dea in clocot stingem focul si adaugam faina si vanilia.
  • Amestecam bine si lasam aluatul sa se racoreasca pentru aproximativ 5-7 minute.
  • Dupa ce s-a racorit amestecul, adaugam in acesta cele 3 oua si mixam bine pana obtinem o crema omogena mai groasa
  • Punem uleiul la incins intr-o tigaie inalta, la foc mediu.
  • Aluatul il punem intr-un pos de bucatarie cu varf stelat si cu ajutorul acestuia turnam in tigaie fasii de marimea pe care o dorim.
  • Lasam gogoselele sa se rumeneasca bine pe ambele parti
  • Le scoatem pe un servet uscat care va absorbii surplusul se ulei apoi le tavalim prin amestecul de zahar pudra si scortisoara.
  • Se servesc cu topping de ciocolata sau nutella.

Churros sau gogosi mexicane, pe cat de simplu sunt de facut, cu atat sunt de bune! Se servesc cu topping de ciocolata sau simple cu zahar.

Gastronomia mexicana este una extrem de renumita in intreaga lume pentru savorile ei. Mancarurile specifice acestei bucatarii iti ofera o intreaga simfonie de arome! Astazi nu vom vorbi insa despre guacamole sau gustoasele tacos cu carne, ci iti propunem o reteta dulce si delicioasa de churros, faimoasele gogosi mexicane.

Suntem siguri ca esti deja familiarizat cu aromatele gogosi churros si ca le-ai savurat macar o data.

Aluatul, similar cu cel al eclerelor, este prajit in baie de ulei pana va avea o culoare usor maronie. In partea exterioara se va forma o crusta, iar interiorul va ramane moale. Acestea pot fi servite atat calde, cat si reci.

Originea acestui preparat nu se cunoaște cu exactitate. Gogosile churros  au devenit cunoscute si in Spania, unde acum este considerat un desert traditional.  De cele mai multe ori sunt consumate la micul dejun, impreună cu ciocolata calda, dulce de leche  sau cafea, dar se pot servi si pudrate cu un amestec de zahar si scortisoara.  Vezi aici un articol interesant despre inlocuitorul de zahar, daca nu vrei sa folosesti zaharul.

Si noi, romanii suntem mari iubitor de gogosi, tocmai de aceea sunt convinsa ca vei incerca si tu reteta de churros sau gogosi mexicane.

Aboneaza-te la Newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai interesante retete culinare. De asemenea, ne poti urmari pe Facebook dar si pe Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close