Chips-uri de cartofi. Reteta pentru acasa

461

Chips-uri de cartofi. Reteta pentru acasa

Preparare20 minutes
Timp de gătire10 minutes
La otet30 minutes
Timp total1 hour
Fel de mâncare: aperitiv, gustare
Cuvânt cheie: aperitiv, chips-uri de cartofi, desert, gustare, reteta chips-uri, reteta ieftina, reteta simpla, snack
Porţii: 2

Ingrediente

  • 3 cartofi albi sau rosii, curatati de coaja
  • 50 ml otet
  • ulei pentru prajit
  • sare

Mod de preparare

  • Cu ajutorul unei razuitoare sau al unui feliator, taiati cartofii felii foarte subtiri.
  • Puneti cartofii intr-run castron, adaugati otetul si acoperiti cu apa rece. Lasati cel putin 30 de minute sau peste noapte.
  • Incingeti uleiul la 180 de grade Celsius. Scoateti cartofii din mixul de apa cu otet si stergeti-i foarte bine cu proasoape de hartie.
  • Prajiti feliile de cartofi in baie de ulei, pentru cateva minute pentru a se rumeni frumos. Aveti grija sa nu-i ardeti.
  • Scoateti chips-urile pe prosoape de hartie pentru surplusul de ulei. Condimentati cu sare.
  • Lasati sa se raceasca si serviti.
  • Enjoy!

Chips-uri de cartofi, o reteta simpla cu doar cateva ingrediente, pentru acasa. O reteta foarte iubita si ceruta de toti cei care ne urmaresc.

Prajiti aceste chips-uri de casa in ulei incins pentru cateva minute, cat sa fie usor rumenite, dar nu arse. Daca nu vreti sa le prajiti in ulei, puteti apela la varianta la cuptor. Se coc la 170°C circa 20 minute pana se rumenesc. Cat chips-urile sunt inca suficient de calde, se condimenteaza cu sare si cu orice altceva doriti. Puteti folosi boia iute sau dulce, usturoi granulat, ceapa granulata, ierburi aromatice sau chiar branza tare, cum ar fi telemeaua sau parmezanul. Serviti-le calde sau la temperatura camerei si bucurati-va de propriile chipsuri de casa, delicioase, usor de preprarat si mult mai sanatoase decat orice varianta din comert.

Gasiti in comert diferite feliatoare, mai ieftine sau mai putin ieftine pe care le puteti cumpara si folosi nu numai la chipsuri de casa, ci la multe alte preparate, asa ca investitia merita. Dupa ce ati feliat cartofii, neaparat trebuie sa-i puneti in apa rece. In felul acesta veti emilina amidonul in exces, iar cartofii vor fi mult mai crocanti si se vor praji uniform. Dupa ce au stat cateva minute bune in apa, se aseaza pe prosoape de hartie si se usuca bine. Niciodata nu prajiti chipsuri de casa sau cartofi in general, daca sunt uzi. Nu se vor praji cum trebuie, se vor rupe si se vor arde mult mai usor.

Prin aceeasi metoda se pot face si chipsuri de dovlecel, zuchinni sau inele de ceapa.

Daca v-a placut reteta de astazi, Chips-uri de cartofi, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close