Chiftelute pentru bebelusi cu pui si mar
Echipament
- Cuptor
Ingrediente
- 225 g carne de pui tocata
- 1 morcov mediu
- 1 mar mediu
- 1 catel mic de usturoi
- 1 galbenus de ou, batut
- 1/2 ceapa mica
- 30 g pesmet
- cimbru uscat
Mod de preparare
- Curata si da prin razuitoare morcovul, ceapa, marul si usturoiul.
- In castronul mixerului pune carnea tocata, legumele razuite, pesmetul, cimbru si galbenusul de ou. Mixeaza bine.
- Din acest mix formeaza mici carnaciori sau chiftelute. Aseaza pe o tava de copt cu hartie pentru copt.
- Dati la cuptor pentru cateva minute, intorcandu-le si pe cealalta parte pentru a se coace uniform.
- Lasati la racit si sunteti gata de servit.
Chiftelute pentru bebelusi cu pui si mar. Un preparat usor pe care puiul tau il poate tine in manuta si manca singur. Ideal pentru bebelusii +12 luni.
Sosirea pe lume a micutului vine insotita de o multime de responsabilitati pentru parinti, una dintre ele fiind si cea referitoare la hrana de zi cu zi. Desi foarte multe mamici considera ca ar trebui consultati medicii si specialistii referitor la metodele folosite de a-l invata pe bebe sa manance singur. De fapt ar fi surprinse sa inteleaga ca nu exista asa ceva din simplul motiv ca oamenii sunt inzestrati de la natura cu instinctul de a invata prin imitatie.
Primul pas in aceasta directie este asezarea copilului la masa impreuna cu parintii sai, acolo unde va observa singur modul in care familia ia masa impreuna. Astfel va cunoaste alimentele solide pe care mama si tata le mananca si va deveni curios sa vada ce gust au. Diversificarea hranei le ofera momentul perfect pentru a incepe sa guste cu propriile lor manute si degetele. Asadar mamicile pot profita din plin de clipele acestea pentru a-l tenta cu tot felul de bunatati.
ALIMENTE DE MANCAT CU MANA
Dupa ce bebelusul incepe sa consume alimentatie solida, incurajeaza-l sa se implice: sa atinga mancarea, sa o tina si sa o exploreze. Lasa-l sa se hraneasca cu mana. Vei descoperi probabil ca micutul tau adora alimentele pe care poate sa le manance cu mana.
De asemenea, acestea contribuie la dezvoltarea abilitatilor motorii si a coordonarii mana-ochi. Mai mult, bucatelele de mancare alina durerile de gingii, sunt gustari excelente si incurajeaza sa mananace singur. Probabil ca bebelusului ii ies acum cativa dinti si aceste alimente ii permit sa exerseze mestecatul si il tin ocupat in timp ce gatesti pentru el sau pentru familie.
Alimentele nu trebuie sa fie prea mici sau prea greu de tinut in mana. Ideal este sa fie taiate in bucati subtiri, lungi cat pumnul copilului. Astfel sunt mai usor de apucat si de mancat. Nu uita sa cureti coaja si sa scoti samburii sau semintele fructelor. Evita sa-i dai biscuiti sau pesmeti dulci, fiindca ii vor stimula apetitul pentru dulciuri. Si nu il lasa singur cand mananca, pentru a te asigura ca nu se ineaca.
Din momentul in care incepi diversificarea, mesele vor deveni mult mai distractive, mai interactive si mult mai dezordonate. Cei mai multi bebelusi refuza prima masa. Nu trebuie sa te descurajezi, ci sa incerci din nou peste cateva zile. Nu uita ca in aceasta perioada trebuie sa te concentrezi pe a-l ajuta pe copil sa se obisnuiasca cu noul sistem de hranire si nu neaparat pe a-l face sa manance.
Daca v-a placut reteta de astazi, chiftelute pentru bebelusi, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.