Chiftelute de pui la cuptor
Echipament
- Cuptor
Ingrediente
- 500 g piept de pui, tocat
- 65 g parmezan, razuit
- 65 g pesmet
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ou mare
- 1 lingurita praf de ceapa
- 1 catel de usturoi, pisat
- 1 lingura patrunjel tocat
- sare si piper dupa gust
- 1/2 lingurita oregano
- 1/2 lingurita boia dulce
Mod de preparare
- Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregateste tava pentru copt cu hartie de copt.
- Pune toate ingredientele intr-un castron si amesteca-le bine
- Cu o lingura formeaza chiftelute mici si aseaza-le in tava.
- Dati la cuptor 25 de minute sau pana cand chiftelutele devin aurii.
- Se servesc cu piureuri de legume si sosuri.
- Enjoy!
Chiftelute de pui la cuptor, cu sos la alegere. Mult mai sanatoase decat cele prajite dar la fel de delicioase. Usor si rapid de preparat.
Pieptul de pui este o carne destul de fada, dar gatita bine obtinem din ea niste preparate extraordinare. Va recomand sa nu folositi la aceasta reteta carne de pui gata tocata ci sa va alegeti piept de pui pe care sa-l tocati voi acasa.
Chiftelutele vor iesi mult mai gutoase si voi veti avea certitudinea ca stiti ceea ce mancati. Puteti jongla cu restul ingredientelor si puteti pune in chiftelute orice fel de condimente va plac sau puteti inlocui ingredientele care nu va plac. Orice ati pune veti obtine niste chiftelute de pui delicioase, aromate si usoare.
Idei de servire
- Piure de conopida
- Piure de cartofi
- Salata de conopida
- Hummus clasic
- Hummus de ardei copti
- Hummus de avocado
- Salata de telina cu maioneza si marar
- Baba ganoush
- Muhammara- pasta de ardei copti
Sosuri
- Sos de rosii cu busuioc
- Mix de branza cu spanac
- Sos de smantana cu marar
- Sos Tzatziki
- Sos de iaurt
- Sos Buffalo
- Sos de ciuperci
- Sos barbeque
Sper ca retetele de astazi sa va fie de folos si sa le incercati pe toate. Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook sau Instagram, pentru si mai multe meniuri zilnice.