Chiftelute cu dovlecel si mozzarella

541

 

Chiftelute cu dovlecel si mozzarella

Preparare5 mins
Timp de gătire20 mins
Timp total25 mins
Fel de mâncare: aperitiv, fel principal, mic dejun
Cuvânt cheie: chiftelute cu mozzarella, chiftelute de legume, gustos si hranitor, meatballs, reteta rapida, reteta simpla
Porţii: 4

Ingrediente

  • 400 g dovlecel, eu am pus zucchini
  • 125 g mozzarella
  • 80 g faina
  • 80 g pesmet
  • 1 ou
  • 30 g parmezan, razuit
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

  • Dovlecelul se spala, se sterge bine de apa apoi se da prin razatoare.
  • Taiati mozzarella cubulete mici.
  • Intr-un castron mare amestecati bine cu mana sau cu o spatula, pana la incorporare, dovlecelul, parmezanul, oul, mozzarella, sare si piper.
  • Puneti ulei la incins intr-o tigaie incapatoare, si incepeti sa formati chiftelutele.
  • Inainte de a le pune la prajit, treceti fiecare chifteluta prin faina si pesmet.
  • Se pun la prajit, pana cand prind culoarea maronie, pe ambele parti.
  • Cand sunt gata, se scot pe o farfurie cu prosoape de hartie, pentru surplusul de ulei.

Chiftelute cu dovlecel si mozzarella, o reteta simpla, ieftina si gustoasa. Se serveste cu salata sau piure de cartofi dulci.

Aceast preparat  este gata in numai 25 de minute!

Datorita faptului ca nu detine un gust pregnant, dovlecelul poate fi pregatit in nenumarate versiuni: ciorbe, supe, ghiveci de legume etc.  Daca nu suferi de afectiuni gastrointestinale si nu iti fac rau prajelile, poti prepara felii de dovlecel pane, o gustare prajita in ulei. Iar daca doresti, poti folosi dovlecel ras in diverse retete de paine, clatite, briose sau prajituri pufoase. Acest dovlecel este foarte gustos ca garnitura, facut pe gratar cu putin usturoi si ulei de masline. Zucchini se consuma si in stare cruda.

Zucchini s-a raspandit prin Europa plecand din Italia, unde este cultivat ca dovleac de gradina de la sfarsitul secolului 17.  Daca zucchini nu sunt recoltati la dimensiuni intre 10 -20 cm si sunt lasati sa creasca, acestia pot atinge greutati de pana la 5 kg. Dovlecelul contine substante active atat in miez, cat si in coaja. De aceea este bine sa le consumi impreuna. Coaja este foarte subtire si se gateste foarte usor.

Fiind usor de digerat, dovlecelul zucchini este folosit in aproape toare preparatele din bucataria mediteraneana.

Spor la gatit chiftelute cu dovlecel si mozzarella! Am pentru tine aici si alte idei de chiftelute pe care trebuie sa le incerci!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close