Chiftelute cu cartofi – garnitura perfecta pentru orice friptura

232

Chiftelute cu cartofi

Preparare15 mins
Timp de gătire10 mins
Timp total25 mins
Fel de mâncare: garnitura
Cuvânt cheie: chiftelute cu cartofi, garnitura cu cartofi, garnitura friptura, reteta cu cartofi, reteta ieftina, reteta rapida, reteta simpla
Porţii: 4 buc

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 1 ceapa taiata in 4
  • 2 oua mari
  • 35 g faina
  •  sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

  • Incepeti prin a curata cartofii de coaja si a-i da prin razuitoare.
  • In castronul robotului de bucatarie puneti cartofii si ceapa, si tocati foarte marunt.
  • Dati prin sita rezultatul pentru a scurge bine tot lichidul.
  • Puneti inapoi in castron mixul scurs, adaugati ouale, faina, sare si piper. Amestecati bine.
  • Intr-o tigaie, incinge la foc mediu 3-4 linguri de ulei.
  • Formeaza chiftelutele cu palmele si prajeste-le pe fiecare parte cate 2-3 minute.
  • Scoateti chiftelutele pe o farfurie cu prosoape de hartie pentru surplusul de ulei.
  • Sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Chiftelute cu cartofi – garnitura perfecta pentru orice friptura, gata in numai 25 de minute.

Daca nu doriti sa prajiti chiftelele, le puteti da la cuptor, veti obtine acelasi rezultat crocant si delicios. Incingeti cuptorul la 200 de grade Celsius si lasati-le 15-20 de minute.  Se pastreaza la frigider cateva zile fara nicio problema.

Reteta de chiftele de cartofi este una simpla si ieftina si ne permite reciclarea mai multor ingrediente ramase prin frigider. In compozitia lor puteti pune ramasite de branzeturi, bucatele mici de afumatura tocata (costita, jambon, sunca presata), ceapa, cozi de ceapa verde, usturoi precum si verdeturi: frunze tocate de marar sau patrunjel verde.

Branzeturile folosite pot schimba complet gustul acestor chiftele de cartofi. Daca folositi branzeturi traditionale (branza burduf picanta, telemea de oaie ) ele vor fi extra savuroase. La fel si daca puneti un mix de cascaval cu Cheddar, parmezan sau pecorino – veti obtine alt gust, alta aroma. Nu mai spun de adaosul de branzeturi cu mucegai nobil alb sau albastru: Camembret, Brie, Roquefort, Stilton etc.

Condimentele pot varia si ele: de la sare, piper, nucsoara, chimen pana la boia dulce sau iute, rozmarin, cimbru, oregano sau alte ierburi aromatice. Veti obtine de fiecare data o alta delicatesa.

Daca v-a placut reteta de astazi, chiftelute cu cartofi, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close