Chiftele de pui in sos

335

 

Chiftele de pui in sos de mustar cu smantana

Preparare40 minutes
Timp de gătire25 minutes
Timp total1 hour 5 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: carne de pui tocata, chiftele cu sos, chiftele din carne de pui, chiftelute de dui, iepure in sos de mustar, reteta carne de pui, sos de smantana
Porţii: 4

Ingrediente

  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa tocata fin
  • 2 catei usturoi, pisati
  • 60 ml passata (piure de rosii)
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 2 lingurite mustar
  • 185 ml smantana lichida
  • patrunjel tocat pentru servit

Pentru chiftelute

  • 500 g carne de pui tocata
  • 25 g pesmet
  • 1 ou batut
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

  • Puneti toate ingredientele pentru chiftelute intr-un blender si mixati-le.
  • Formati chiftelutele cu palmele si asezati-le pe o farfurie. Dati-le la frigider pentru 15 minute.
  • Cand timpul a trecut, incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste-le. Scoate-le pe o farfurie.
  • Mai pune o lingura de ulei in tigaie si prajeste ceapa pana cand se inmoaie.
  • Pune usturoiul si mai prajeste 30 de secunde.
  • Adaugati passata, sos Worcestershire , mustar si 125 ml apa.
  • Lasa la fiert 2 minute apoi adauga smantana.
  • Pune in sos si chiftelutele si mai lasa 10 minute, la foc mic.
  • Cand sosul a mai scazut si s-a ingrosat, opreste focul.
  • Presara patrunjel proaspat tocat si serveste.
  • Pofta buna!

Chiftele de pui in sos de mustar cu smantana. Mult mai sanatoase decat cele din carne de porc, extrem de gustoase, usoare si satioase.

Ponturi de bucătar pentru chiftele de pui la cuptor
  • Inainte sa modelezi chiftelele, uda-ti mainile cu apa rece. Astfel, acestea nu se vor lipi de palme pe durata procesului. Este posibil sa trebuiasca sa iti umezesti mainile de mai multe ori, daca vrei sa faci o cantitate mare de chiftele.
  • Pe masura ce vei pregati aceasta reteta de mai multe ori, vei observa ca poti sa te joci cu ingredientele. Poti adauga ingrediente precum telina, dovlecel, ardei gras, cartofi si nu numai.
  • Garniturile care scot in evidenta gustul chiftelelor sunt muraturile, salata de varza acra, piureul de legume si salata de cruditati.
  • Daca vrei ca chiftelele sa fie gustoase, cumpara piept de pui si toaca-l acasa – evita sa cumperi carnea gata tocata.
  • Printre condimentele populare pentru chiftelele de pui sunt curry-ul, ghimbirul si cimbrul.

Chiar daca vrei sa iei cina in familie sau mergi in vizita, portia de chiftele de pui sunt acele mancaruri pe care le poti oferi tuturor, indiferent de varsta sau preferinte culinare.
Sunt usor de preparat si, la finalul mesei, si mai usor de laudat. Chiftelele de pui sunt usor de digerat si recomandate chiar si in regimurile de slabit.

Daca v-a placut reteta de astazi , chiftele de pui in sos,  aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close