Cheesecake cu lamaie si lime

197

Cheesecake cu lamaie si lime

Preparare30 mins
la frigider6 hrs
Timp total6 hrs 30 mins
Fel de mâncare: desert
Cuvânt cheie: cheesecake cu lamaie, cheesecake cu lime, cheesecake simplu, desert fara coacere, desert pentru incepatori, desert simplu, prajitura cu lamaie, prajitura simpla
Porţii: 4

Ingrediente

  • 10 biscuiti digestivi
  • 50 g unt topit
  • 25 g zahar brun
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 400 g lapte condensat la conserva
  • 175 g crema de branza grasa, la temperatura camerei
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • suc stors de la 2 lamai
  • coaja rasa de la un lime si jumatate
  • sucul stors de la un lime si jumatate
  • frisca pentru decor (optional)
  • felii de lime pentru decor

Mod de preparare

  • Rupeti biscuitii in bucati si punetii intr-un bolul mixerului. Adaugati untul si zaharul. Mixeaza pana cand biscuitii se farama complet si toate ingredientele se amesteca bine.
  • Pune acest mix intr-o tava rotunda de 20 cm si intinge bine pentru a forma o crusta. Intinde si pe marginile tavii. Preseaza bine.
  • Lasa crusta la odihnit pana pregatesti si restul retetei.
  • Pentru a pregati umplutura pune smantana pentru frisca, crema de branza, laptele condensat si coaja rasa de la lamaie si lime, in castronul mixerului. Mixeaza la viteza mare.
  • Toarna in firicel si sucurile de lime si lamaie si continua sa mixezi pana cand crema se intareste si formeaza varfuri.
  • Pune crema in crusta si aseaz-o in mod egal cu o spatula, pe toata suprafata ei.
  • Dati prajitura la frigider.
  • Inainte de servire o puteti decora cu frisca si felii de lime.
  • Enjoy!

Cheesecake cu lamaie si lime un desert simplu si racoritor perfect pentru sezonul calduros de vara. Se prepara in numai 30 de minute.

Exista o multime de variante de cheesecake in intrega lume. Imposibil sa nu fi gustat una dintre ele si sa n-o fii adorat. Reteta de asta este una la fel de simpla ca si cea clasica, fara coacere. Important este sa avem rabdare, s-o lasam suficient la frigider pentru ca ea sa se lege bine, sa se intareasca si aromele sa se combine. O poti servi asa simpla sau cu dulceata ta preferata.

Daca esti mare fan de cheesecake, iti las aici si reteta mea de inghetata cheesecake. Iar reteta clasica o gasesti aici.

Mica istorie a retetei cheesecake

Stiati ca potrivit istoricilor, aceasta prajitura a aparut in Grecia Antica?!

Scriitorul grec Athenaeus este creditat pentru scrierea primei retete grecesti de cheese cake in anul 230 d.Hr. (pana la acest punct grecii mancau deja acest desert de peste 2000 de ani, dar aceasta este cea mai veche reteta din Grecia care a supravietuit). De asemenea, reteta era una destul de simpla – se bate branza pana devine fina si omogena, adaugati miere si faina de grau si amestecati totul, coaceti cheese cake -ul si lasati-l sa se raceasca inainte de a fi servit.

Dupa ce romanii au cucerit Grecia, reteta a fost modificata, adaugand oua.

Crema de branza a fost adaugata de americani si de atunci a devenit un ingredient de baza în cheesecake-ul facut în SUA. In 1872, un producator de lactate din New York incerca sa reproduca branza franceza Neufchatel. In schimb, el a descoperit accidental un proces care a dus la crearea cremei de branza. Trei ani mai tarziu, crema de branza a fost ambalata in folie si distribuita in magazinele locale sub marca Philadelphia Cream Cheese.

Cheesecake-ul este cu adevarat un desert care a rezistat testul timpului. De la inceputurile sale initiale inregistrate în Grecia, cu peste 4000 de ani in urma, la actualul sau statut iconic. Acest desert cremos ramane un favorit indiferent de varsta.

Daca v-a placut reteta de astazi, Cheesecake cu lamaie si lime, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close