Cheeseburger cu bacon si ceapa caramelizata
Ingrediente
Pentru carnea de vita
- 900 g carne tocata de vita
- sare si piper dupa gust
- 2 catei usturoi
- ierburi la alegere
Pentru sos
- 60 ml maioneza
- 30-45 ml ketchup
- 1 lingura mustar
- 2-3 chornichons tocati marunt
- pudra de usturoi
- paprika afumata
Pentru ceapa caramelizata
- 45 g unt
- 2 cepe dulci, mari, tocate
- 180 ml stock de pui sau vita
Pentru umplutura
- 12 felii bacon afumat
- felii de rosii
- frunze de salata
- 6 painici pentru burger
- 6 felii branza cheddar
- ketchup (optional)
Mod de preparare
- Incepem prin a pregati carnea. Intr-un castron mare pune toate ingredientele pentru carnea de vita.
- Condimenteaza cu sare si apoi amesteca bine cu mana.
- Cu ajutorul palmelor formeaza 6 burgeri.
- Aseaza burgerii pe o farfurie si da-i la frigider pentru cel putin 30 de minute.
- Prajiti feliile de bacon in tigaie sau la cuptor, pana cand acestea devin crocante. Scoateti-le pe o farfurie si pastrati-le la cald.
- Intr-o tigaie incapatoare si adanca, topiti untul.
- Prajiti ceapa pana cand aceasta se caramelizeaza frumos, cca 10 minute.
- Adauga stock-ul de pui sau vita peste ceapa si lasa sa fiarba pana cand lichidul se evapora.
- Scoateti ceapa intr-un castron mic, si scurgeti-o de excesul de unt
- Pentru sos, amesteca pur si simplu toate ingredientele intr-un castron. Pastreaza-l la rece pana la servire.
- Pregateste acum si restul de ingrediente pentru umplutura. Taie rosiile, rupe frunzele de salata etc.
- Incinge gratarul de curte sau pe cel de bucatarie la 315 grade celsius.
- Frige carnea de vita 5-7 minute sau dupa placul tau.
- Cand carnea este aproape gata, pune cate o felie de cheddar deasupra si asteapta sa se topeasca. Scoate pe o farfurie intinsa.
- Cand ai terminat cu carnea, poti pune si painicile putin pe gratar.
- Pentru asamblarea cheeseburger-ului, mai intai unge painicile cu sos la interior.
- Aseaza frunze de salata si felii de rosii. Condimeneaza cu sare daca este nevoie.
- Mai departe puneti putin ketchup (daca folositi), si aseaza carnea de vita.
- Aseaza in cruce cate 2 felii de bacon, peste branza.
- Pune ceapa caramelizeaza apoi capacul painicii.
- Sunteti gata de servit.
- Pofta buna!
Cheeseburger cu bacon si ceapa caramelizata, pentru un pranz sau o cina cu rasfat total. Chifla pufoasa, burger zemos, bacon crocant, o minunatie de preparat. Si, din cand in cand, iti poti permite un astfel de cadou!
Prefer sa fac in casa burgerii in loc sa-i comand de la restaurant si mai ales de la cele fast food. Nu stiu niciodata ce contin, cat de proaspata e carnea. Nu stiu nici calitatea, nici provenienta. Din aceste motive evit sa comand. Prefer sa-mi fac burgerii acasa ca sa fiu sigura ca am control asupra ingredientelor. Carnea o cumpar de la macelarie si stiu mereu ca e buna si proaspata.
Spre norocul meu, reteta de cheeseburger cu ceapa caramelizata e simpla si rapida. Cea mai complexa parte este ceapa caramelizata. Complexa e mult spus pentru ca doar dureaza mai mult. In rest, ceapa se prepara usor si este super gustoasa. O puteti folosi in orice burgeri sau in sandwich-uri. E dulceaga si are o aroma incredibila. Am facut o cantitate mai mare pentru ca stiu ca o sa va placa si o s-o mai folositi. Faceti o cantitate mai mare, o puneti intr-o caserola la frigider si o folositi la orice doriti.
Puteti gati carnea in tigaia grill, la foc mare pana cand se rumeneste frumos pe ambele parti. E foarte important sa prinda crusta pentru a fi gustoasa si suculenta in mijloc. Daca puteti, gatiti-i pe gratarul cu carbuni si vor fi si mai gustosi. Serviti burgerii cu cartofi, salata si orice sosuri mai preferati. Mie imi plac ca atare, fara nimic altceva. Sunt minunati!
Daca v-a placut reteta de astazi, cheeseburger cu bacon si ceapa caramelizata, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube .