Cheese cake

428

Cheese cake

Preparare40 mins
La frigider2 hrs
Fel de mâncare: desert, prajitura
Bucătaria: Grecia Antica
Cuvânt cheie: Bakery
Porţii: 6
Calorii: 28kcal

Ingrediente

Blat din biscuiti

  • 150 g biscuiti digestivi sau cu cacao
  • 80 g unt topit cu minim 80% grasime
  • 1 lingura nutela (optional)

Crema de branza

  • 200 g crema de branza
  • 200 g mascarpone
  • 80 g zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie
  • 100 ml frisca lichida

Topping de fructe

  • 500 g cirese , visine fara samburi, sau fructe congelate
  • 100 g zahar
  • 220 ml apa
  • 15 g amidon
  • 1 esentade migdale ( optional)

Mod de preparare

  • Faramati biscuitii cu un robot de bucatarie
  • Topiti untul la foc mic sau bain marie impreuna cu nuttella, il adaugati peste biscuiti si amestecati bine. 
  • Puneti hartie de copt in tava si adaugati compozitia, apasand foarte bine cu o lingura sau un pahar
  • Dati tava la frigider pentru 30 de minute, acoperita cu o folie de plastic.
  • Intre timp amestecati crema de branza cu mascarpone, vanilia si zaharul pudra; cand devine cremoasa adaugati frisca lichida si mai mixati 2-3 minute. Intindeti crema peste blatul de biscuiti si lasati la frigider, cel putin 2 ore ( de preferinta ar fi peste noapte )
  • Puneti apa intr-un vas impreuna cu amidonul ( intr-o cescuta stingeti amidonul cu putina apa) si zaharul si amestecati totul la foc mic. Cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga si fructele. Se amesteca timp de 2-3 minute, cat sa se lege amidonul. Se optine o compozitie foarte lucioasa si legata.
  • Fructele se lasa la racorit si apoi se adauga 2-3 stropi de esenta demigdale in compozitie. Esentele se pun intotdeauna in compozitii reci pentru ca altfel se evapora. Puneti acum si fructele la frigider
  • Feliati cheese cake-ul si la servire adaugati topping-ul de fructe.

Cheese cake , nici nu mai are nevoie de prezentare. Prajitura pur si simplu ne-a cucerit pe toti, de la mare la mic. Desertul perfect pentru orice ocazie!

Stiati ca potrivit istoricilor, aceasta prajitura a aparut in Grecia Antica?!

Scriitorul grec Athenaeus este creditat pentru scrierea primei retete grecesti de cheese cake in anul 230 d.Hr. (pana la acest punct grecii mancau deja acest desert de peste 2000 de ani, dar aceasta este cea mai veche reteta din Grecia care a supravietuit). De asemenea, reteta era una destul de simpla – se bate branza pana devine fina si omogena, adaugati miere si faina de grau si amestecati totul, coaceti cheese cake -ul si lasati-l sa se raceasca inainte de a fi servit.

Dupa ce romanii au cucerit Grecia, reteta a fost modificata, adaugand oua.

Crema de branza a fost adaugata de americani si de atunci a devenit un ingredient de baza în cheesecake-ul facut în SUA. In 1872, un producator de lactate din New York incerca sa reproduca branza franceza Neufchatel. In schimb, el a descoperit accidental un proces care a dus la crearea cremei de branza. Trei ani mai tarziu, crema de branza a fost ambalata in folie si distribuita in magazinele locale sub marca Philadelphia Cream Cheese.

Cheesecake-ul este cu adevarat un desert care a rezistat testul timpului. De la inceputurile sale initiale inregistrate în Grecia, cu peste 4000 de ani in urma, la actualul sau statut iconic. Acest desert cremos ramane un favorit indiferent de varsta.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close