Chec cu legume si nuci
Echipament
- Cuptor
Ingrediente
- 200 g linte fiarta
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa alba tocata fin
- 1 morcov mare razuit fin
- 1 ardei gras tocat marunt
- 225 g ciuperci tocate marunt
- 4 catei de usturoi pisati
- 2 legaturi spanac tocate marunt
- rozmarin
- paprika
- cimbru
- 300 g nuci mixate sau tocate marunt
- 150 g caise uscate, tocate marunt
- zeama si coaja de la o portocala
- 3 oua mari batute
Mod de preparare
- Incinge cuptorul la 190 de grade si pregateste o tava de chec cu hartie de copt.
- Intr-o tigaie inalta pune uleiul la incins si prajeste 7 minute, la foc mediu ceapa, morcovul si ardeiul.
- Pune ciupercile si usturoiul si mai prajeste pana cand zeama din ciuperci se evapora.
- Adauga spanacul, rozmarin, paprika si cimbru.
- Mai lasa 2 minute amestecand frecvent apoi indeparteaza tigaia de pe foc.
- Intr-un castron mare toarna mixul de legume din tigaie, adauga si lintea, caisele, zeama si sucul de la lamaie. Amesteca bine totul cu mana.
- Contimenteaza cu sare si piper.
- Transfera 1/3 din acest amestec in mixer si mixeaza piure.
- Pune piureul inapoi peste mixul din castron, adauga ouale batute si amesteca totul foarte bine.
- Pune mixul in forma pentru chec si apasa bine pentru a-l presa. Acest lucru va face taierea usoara.
- Dati la cuptor pentru 45 de minute sau pana cand suprafata se bronzeaza frumos.
- Cu 5 minute inainte ca timpul sa se termine, ungeti suprafata checului cu unt sau putin ulei, aceasta va deveni lucioasa si usor crocanta.
- Daca suprafata se bronzeaza prea repede, acoperiti cu folie de aluminiu.
- Scoate tava si lasa checul la odihnit 30 de minute inainte sa-l feliezi.
- Pofta buna!
Chec cu legume si nuci, un aperitiv extraordinar de bun. Se prepara usor cu ingrediente la indemana.
Ingredientele care fac aceasta reteta minunata:
Linte:
Am folosit lintea ca baza pentru aceasta reteta pentru a-i oferi un plus de umiditate si proteine. Le recomand gatite in apa (sau stoc de legume, pentru un plus de aroma) pana devin super-moi. Am folosit linte maro, dar ai putea folosi orice tip de linte ai la indemana.
Legume:
Am folosit un amestec de ceapa, morcov, ardei gras, ciuperci si spanac proaspat. Le-am tocat foarte fin cu cutitul. Nu ezitati sa consumati oricare alte legume din frigider! (De exemplu, pastarnac, praz, cartofi dulci, sau dovlecel ar fi toate delicioase in aceasta reteta.)
Citeste aici 10 moduri creative de a manca mai multe legume
Usturoi:
Am folosit patru catei mari de usturoi pentru a condimenta, dar nu ezitati sa adaugati mai mult sau mai putin, daca preferati.
Ierburi si condimente:
De asemenea, va recomand sa adaugati o multime de ierburi proaspete tocate. Am folosit salvie proaspata si rozmarin, plus cimbru uscat, boia de ardei afumata, sare fina de mare si piper negru. Dar nu ezitati sa utilizati orice ierburi proaspete (sau uscate) iubiti.
Portocala:
O portocala proaspata, razuita si stoarsa, care intr-adevar adauga o nota festiva de vacanta la aceast chec.
Nuci :
Nu ezitati sa selectati orice amestec de nuci si seminte pe care le preferati. Puteti utiliza fie sarate sau nesarate. Iar daca nucile/semintele tale sunt crude, iti recomand sa le prajesti putin inainte de a le adauga la reteta. Vei scoate in evidenta cea mai buna aroma a lor.
Caise uscate:
Nu ezitati sa utilizati afine uscate sau orice alte fructe uscate pe care le iubiti. De asemenea puteti renunta la fructe uscate.
Oua:
In cele din urma, am folosit oua pentru a lega toate ingredientele în acest chec.
Daca v-a placut reteta de astazi, Chec cu legume si nuci, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube.