Cereale de orez
Echipament
- Blender
Ingrediente
- 1/4 cana orez
- 1 cana apa
Mod de preparare
- Orezu se da prin blender pana cand se obtine faina
- Cat timp orezul este in blender, puneti cana de apa la fiert
- Cand apa a inceput sa fiarba, turnati faina de orez.
- Se lasa sa fiarba, la foc mic, pentru aprox. 10 minute si se amesteca frecvent.
- Cand este gata, orezul trebuie sa arate ca un terci.
- Daca terciul este prea gros, puteti adauga apa calduta inainte de consumare.
- Orezul fiert se poate pastra la frigider timp de o saptamana, iar pudra de orez pana la o luna.
Cereale de orez pentru diversificarea alimentatiei bebelusului tau. Puiul tau incepe diversificarea cu cereale simple si sanatoase, facute in casa.
Orezul este prima cereala recomandata pentru inceperea diversificarii meniului celor mici. Usor de digerat, fara gluten si fara potential alergen, acesta este un aliment sanatos si nutritiv. Fiind prima cereala care se introduce in alimentatia micutilor, acesta este indicat a fi consumat datorita continutului de amidon care se digera si se absoarbe lent.
Mai mult decat atat, orezul este o sursa buna de glucide, oferindu-le astfel copiilor energie de lunga durata.
Organismul bebelusilor este foarte fragil. Specialistii recomanda introducerea orezului in meniul acestora intre 4 si 6 luni. In general, orezul este bine tolerat de micuti, fiind usor digerabil si un remediu impotriva diareei. Desi nu contine o cantitate mare de vitamine sau de minerale, acesta ramane un aliment de baza, datorita continutului crescut de proteine si fibre.
Contribuind la aportul zilnic total al substantelor nutritive, orezul este un aliment care ajuta bebelusul sa se dezvolte armonios si sa fie sanatos. Consultati medicul pediatru inainte de a introduce orezul in alimentatia bebelusului.
Cum alegem orezul?
Specialistii recomanda orezul basmati pentru primele mese solide ale bebelusului. Cel integral la varsta de un an, cand sistemul digestiv va fi suficient de matur pentru a il digera. Cu un aport de vitamine din grupul B, magneziu, fosfor si zinc si cu un continut mic de sodiu, orezul este ideal pentru a fi inclus in meniul copilului de aproximativ doua, trei ori pe saptamana.
Asigurand o buna dezvoltare a sistemului nervos, orezul poate fi introdus la mesele de pranz ale bebelusului, in cantitati mici. La inceputul diversificarii, acesta poate fi combinat cu lapte sau cu legume usoare precum morcovul sau dovleceii, care vor fi tolerate de stomacelul micutului.