Ceapa murata la borcan

224

 

Ceapa rosie murata

Preparare15 minutes
Timp de gătire12 hours
Timp total12 hours 15 minutes
Fel de mâncare: muraturi
Cuvânt cheie: ceapa murata in otet, ceapa rosie murata, cum faci ceapa murata, reteta ceapa murata
Porţii: 1 borcan 500 ml

Ingrediente

  • 3 cepe rosii medii, taiate solzisori
  • 200 ml apa
  • 200 ml otet alb de 9 grade
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • cateva fire de cimbru
  • cateva boabe de piper
  • 1 catel de usturoi injumatatit

Mod de preparare

  • Aseaza ceapa in borcan impreuna cu boabele de piper, usturoiul si cimbru.
  • Intr-o oala pune apa, otetul, sarea si zaharul. Da-o la fiert 1 minut.
  • Pune marinada in borcan peste ceapa.
  • Sigilati bine borcanul cu capac.
  • Acoperiti borcanul cu un prosop si lasati sa ajunga la temperatura camerei incet.
  • Lasati ceapa in marinada cel putin 12 ore, inainte de servire.
  • Spor!

Ceapa rosie murata aduce culoare si o nota de veselie preparatelor, dar si un gust bun. Gata in doar cateva ore si se pastreaza la frigider pana la 2 saptamani.

Vei observa ca isi schimba culoarea, dar ramane crocanta si dulce, chiar daca isi pierde din proprietatile lacrimogene.

In comparatie cu alte tipuri de muraturi, ceapa rosie murata poate fi consumata in cateva ore, dar nu poate fi pastrata pe termen lung. Se face in cantitati mici si se pastreaza in borcane sigilate, in frigider. Ceapa are o multime de proprietati nutritionale, iar cea rosie este cea mai buna dintre toate soiurile. Este o sursa buna de fibre, vitamine si minerale, dar o parte dintre acestea se pierd in urma conservarii, iar aciditatea otetului poate fi o problema pentru cei care au probleme legate de intestine/colon. Consumata in cantitate moderata nu va face rau nimanui.

O puteti folosi la o multime de preparate dintre care amintesc unele foarte des consumate : sandvisuri, toasturi, burgeri, omlete, salate. In principiu puteti sa o consumati cu orice preparat. Poate va intrebati de ce ceapa rosie si nu alba? Eu am ales-o pentru ca are un gust mai dulce si desigur si o culoare mai frumoasa. Puteti sa folositi si ceapa alba nu este nicio problema.

Daca v-a placut reteta de astazi, Ceapa rosie murata,  aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close