Ceai de matase de porumb
Ingrediente
- 400 ml apa fiarta
- o mana buna de matase de porumb
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1 lingurita miere de albine (optional)
- zeama de lamaie, optional
Mod de preparare
- Pune la fiert apa.
- Opreste focul, adauga matasea de porumb si ghimbirul.
- Amesteca si acopera vasul cu un capac.
- Lasa la infuzat 10 minute.
- Strecoara ceaiul in 2 cani.
- Potriveste dupa gust cu miere si zeama de lamaie, apoi serveste.
- Enjoy!
Ceai de matase de porumb pentru sanatatea rinichiilor si o functionare normala a sistemului imunitar. Poate fi folosită proaspătă sau uscata.
Un studiu al oamenilor de ştiinţă coreeni s-a demonstrat că ceaiul din mătase de porumb ar putea reduce riscul de dezvoltare a cancerului de prostată sau de rinichi. Dar şi pe cel de infecţii ale vezicii urinare sau pietre la rinichi.
E important de menţionat însă că aceste rezultate au fost obţinute în laborator, deci nu au fost efectuate studii pe oameni, şi că ceaiul din mptase de porumb nu tratează pietrele la rinichi, ci doar reduc riscul de formare a acestora sau de agravare a afecţiunii.
Ceaiul din mătase de porumb, indicat în infecţiile tractului urinar
Mai multe cercetări au relevat că extractul de mătase din porumb are proprietăţi antibacteriene. Poate fi de ajutor în tratamentul infecţiilor urinare, cauzate în principal de bacteria E. coli.
De asemenea, ceaiul din mătase de porumb ar putea fi benefic în cazul infecţiilor cu stafilococul auriu sau Salmonella. Cereţi însă sfatul medicului înainte de a consuma ceai din mătase de porumb în acest scop.
Ceaiul din mătase de porumb ar putea regla tensiunea arterială
Un studiu realizat pe 40 de persoane a arătat că administrarea unei doze zilnice de extract din mătase de porumb pe o perioadă de 30 de zile a indicat o scădere în mod natural a tensiunii arteriale.
Trebuie reţinut însă că ceaiul de mătase din porumb nu este un înlocuitor pentru medicaţia antihipertensivă. Este doar un adjuvant, o băutură care este sigură pentru consum în cazul persoanelor care se confruntă cu această problemă.
Ceaiul din mătase de porumb, un bun diuretic
Testele de laborator au arătat că extractul din mătase de porumb inhibă absorbţia de clor şi sodiu, ceea ce creşte rata de filtrare glomerulară. În cuvinte simple, asta înseamnă că are efect diuretic, deci urinezi mai des.
Chiar dacă efectele nu au fost încă dovedite şi în studii pe subiecţi umani, există temei ca această ipoteză să fie corectă, deoarece sodiul şi clorul reţin apa în ţesuturi.