Ceai de cimbru pentru raceala si tuse

647

Ceai de cimbru pentru raceala si tuse

Timp de gătire15 minutes
Infuzare10 minutes
Timp total25 minutes
Fel de mâncare: Ceaiuri
Cuvânt cheie: ceai de cimbru, ceai de tuse, ceai natural, gripa si raceala, stare de bine

Ingrediente

  • 250 ml apa
  • 3 tulpini de cimbru cu frunze proaspete sau 2 cu frunze uscate
  • 1 felie lamaie
  • miere dupa gust

Mod de preparare

  • Puneti apa la fiert pana ajunge la punctul de fierbere.
  • Tultipinele de cimbru se pun intr-o cana.
  • Se toarna apa fierbinte si se acopera cu o farfurioara.
  • Lasati ceaiul la infuzat 10 minute daca folositi cimbru verde, sau 7 minute pentru planta uscata.
  • Cand timpul a trecut, strecurati ceaiul, potriviti-l cu miere si lamaie.
  • Sunteti gata de servit.

Ceai de cimbru pentru raceala si tuse. Un remediu simplu si ieftin pentru o stare de bine.

Daca ai o raceala cu tuse sau orice alta boala care afecteaza sistemul respirator (mai ales afectiuni din timpul iernii cauzate de bacterii sau virusuri), poti avea incredere in efectele tamaduitoare ale ceaiului de cimbru. Datorita proprietatilor sale bronhodilatatoare, acesta poate trata o gama larga de boli, de la bronsita pana la astm.

O ceasca de ceai cu cimbru, contine calciu, crom, fier, magneziu, mangan potasiu si seleniu. De asemenea, contine flavonoide, complexul de vitamine B, C si D, taninurile si multe principii active.

Este indicat sa aveti cimbru uscat iarna, deoarece este util in lupta cu simptomele racelii, in special cu tusea. Ajuta la descompunerea mucusului si este folosit cu succes impotriva bronsitei si a altor afectiuni respiratorii. Exista numaroase studii care confirma efectele benefice ale cimbrului.

Cimbrul proaspat se mentine bine in frigider si este usor de uscat. Trebuie doar intins pe o suprafata neteda si lasat cateva zile sa se usuce. Il puteti depozita in recipiente uscate si inchise .

Consumul de ceai de cimbru in mod regulat este deosebit de benefic pentru sanatate datorita abundentei in antioxidanti, vitamine si minerale. Cantitatea maxima recomandata este de 2 pana la 4 cani pe zi.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close