Ceai de caise cu scortisoara si nucsoara

182

Ceai de caise

Preparare25 mins
Timp total25 mins
Fel de mâncare: Bauturi
Cuvânt cheie: bautura naturala, ceai cald, ceai de fructe, ceai natural, ceai rece, gustos si sanatos
Porţii: 6

Echipament

  • Storcator

Ingrediente

  • 2 batonase de scortisoara
  • 10 nucsoare
  • 3 cani apa
  • 2 pliculete ceai
  • 3 cani suc de caise, proaspat stors
  • 85 g zahar
  • 60 ml suc de lamaie, proaspat stors

Mod de preparare

  • Pune apa la fiert impreuna cu batonasele de scortisoara si nucsoarele.
  • Cand a inceput sa fiarba, indeparteaza oala de pe foc si pune pliculetele de ceai.
  • Acopera oala cu un capac sau farfurie pentru 5 minute apoi strecoara ceaiul.
  • Adauga si restul de ingrediente : nectarul de caise, sucul de lamaie, si zaharul.
  • Se da din nou la foc si se lasa pana cand zaharul s-a topit complet.
  • Se serveste imediat.

Ceai de caise potrivit pentru orice moment al zilei, cald sau rece. O bautura naturala si sanatoasa pentru tine si intreaga familie.

Ar fi pacat sa nu profitati de beneficiile pe care le pot oferi aceste fructe miraculoase cu antioxidanti puternici, cu minerale si cu vitamine. Ingredientele care se regasesc in caise te vor ajuta sa iti reglezi tranzitul intestinal, sa iti vindeci ranile, sa iti intaresti muschii, sa iti vitalizezi creierul si te vor ajuta sa ai parte de un somn linistit. Mai mult decat atat, caisele sunt fructe recomandate si in cazul unor anemii pentru ca dispun de foarte multe proprietati nutritive iar faptul ca sunt hipercalorice te vor ajuta foarte mult daca urmezi o dieta.

Beneficii ale caiselor
  •  previn cataracta si te ajuta sa iti mentii vederea, avand un nivel ridicat de betacaroten si de vitamina A, esentiale pentru ochii tai
  • pot sa previna cancerul, avand un nivel foarte mare de antioxidanti, ajutand la prevenirea efectelor radicalilor liberi
  • colesterolul rau poate fi scazut prin consumul de caise, acesta avand un rol negativ in favorizarea multor afectiuni
  • constipatia si cancerul de colon pot fi prevenite prin efectele benefice ale caiselor, avand foarte multe fibre naturale incorporate
  • persoanele anemice pot consuma caise pentru a combate aceasta afectiune
  • cancerul de prostata poate fi prevenit datorita vitaminelor
  • ficatul poate fi regenerat partial prin consumul de caise

Caisele fac parte din familia Rosaceae, care include si alti pomi cum ar fi marul, prunul, parul sau piersicul. Artefactele arata ca aceste fructe au fost cultivate pentru prima data in istorie acum mai bine de 3.000 de ani in India. Se crede ca originea acestora este in Armenia. Acolo se consumau atat in forma proaspata, cat si uscata, datorita usurintei cu care puteau fi transportate astfel.

In prezent, caisele sunt cultivate in peste 63 de tari. Turcia este liderul pe aceasta piata, urmata de Iran, Italia, Siria, Maroc, Pakistan, Japonia, Spania, Algeria, Grecia si Franta.

Incearca si tu ceai de caise si bucura-te de toate beneficiile lui.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close