Ceai de busuioc. Cum se prepara si care sunt beneficiile

101

 

Ceai de busuioc. Cum se prepara si care sunt beneficiile.

Timp de gătire10 mins
Timp total10 mins
Fel de mâncare: Ceaiuri
Cuvânt cheie: beneficii ceai de busuioc, ceai antiinglamator, ceai de busuioc, ceai de durere de cap, ceai pentru gripa, ceai pentru infectii urinare, ceai pentru raceala
Porţii: 1

Ingrediente

  • 250 ml apa fiarta
  • 1 lingurita busuioc uscat

Mod de preparare

  • Puneti busuiocul in apa fiarta si lasati-l acoperit 10 minute.
  • Strecurati si serviti.
  • Ceaiul se bea cald, neindulcit, dar daca vrei sa-i schimbi gustul, poti adauga putina miere.
  • Enjoy!

Ceai de busuioc. Cum se prepara si care sunt beneficiile. Se recomanda si inhalatiile cu abur in care s-au antrenat principiile active din busuioc. Busuiocul este originar din India, China, Sri Lanka, de unde s-a raspandit pe tot globul. In Europa a fost introdus la mijlocul secolului XVI-lea. Ca planta condimentata, busuiocul se cultiva in sudul Ucrainei, Armenia, Asia Mijlocie, in multe tari din Europa Apuseana (Franta, Italia, Germani, etc.) si in America de Nord. La noi in tara creste spontan in locuri umbroase, fiind zonat in Campia Baraganului, Olteniei si Timisului.

Frunzele de busuioc contin uleiuri eterice bogate in estragol si linalool, hidrocarburi alifatice (ocimen) si ciclice (terpinen, pinen) si alti derivati fenolici (anetol), caroten, vitamina C, fitoncide, saruri minerale. Aroma puternica de cuisoare a busuiocului dulce este data de eugenol, care e aceeasi substanta chimica prezenta si in cuisoare. Aroma de lamaie a busuiocului lamaios si a celui „lima” este data de faptul ca aceste doua soiuri au un continut mai mare de citral, care produce aceste efecte la mai multe plante, incluzand menta-lamaie si limonen, dand si cojii de lamaie aroma-i specifica.

Beneficii ceai de busuioc

Protejează rinichii Ceaiul de busuioc are efect diuretic și este ideal de consumat pentru a sprijini funcțiile renale și pentru eliminarea toxinelor. Datorită proprietăților antiinflamatoare, ceaiul de busuioc curăță rinichii și îi ajută să funcționeze normal, prevenind apariția insuficienței renale.

Adjuvant împotriva stresului Extractele naturale de busuioc acționează ca un agent anti-stres care te ajută să te relaxezi în doar câteva minute. Este recomandat consumul regulat, dar în cantități mici deoarece previne producția excesivă de cortizol, hormonul stresului și stimulează secreția de endorfine.
Ajută la prevenirea infecțiilor orale Compușii antibacterieni ajută la crearea unei bariere protectoare împotriva germenilor și infecțiilor ce pot provoca afecțiuni orale. Ceaiul de busuioc curăță gura în profunzime și ajută la eliminarea rezidurilor alimentare ce pot duce la înmulțirea bacteriilor.
Bun pentru digestie Este ceaiul care reglează procesele inflamatoare din corp, care hrănește flora intestinală și stimulează tranzitul. Consumul regulat ajută la excesul de gaze intestinale, ameliorează durerile de stomac și stimulează eliminarea retenției de apă.

Alte beneficii ale ceaiului de busuioc
  • Tratează cefaleea;
  • Stimulează lactația;
  • Tratează afecțiuni ale pielii;
  • Infuzia de busuioc este recomandată în infecții urinare, răceală, gripă crampe abdominale;
  • Calmează astmul bronșic;
  • Ajută la întărirea sistemului imunitar;
  • Conferă energie organismului;
  • Stimulează pofta de mâncare.

Daca v-a placut reteta de astazi , ceai de busuioc,  aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close