Ceai cu rubarba
Porţii: 12
Calorii: 151kcal
Ingrediente
- 20 g menta
- 500 g rubarba
- 300 g zmeura
- 3 l apa
- 4 pliculete ceai negru
- zahar dupa gust
- frunze de menta pentru servire
- gheata (optional)
Mod de preparare
- Fierbeti intr-o oala incapatoare apa cu rubarba, zmeura si menta. Cand apa da in clocot, se reduce focul si se mai lasa 30 de minute la fiert, neacoperit.
- Indepartati oala de pe foc si puneti pliculetele de ceai. Acoperiti si lasati 3-5 minute.
- Se scot apoi saculetii de ceai si sucul se strecoara. Se lasa la racit.
- Se pastreaza la frigider si se serveste rece cu gheata si frunze de menta.
Ceai cu rubarba , rece cu gheta vara si cald iarna. Culoarea lui si parfumul cucereste pe oricine. O infuzie sanatoasa si plina de beneficii.
Confundata adesea cu un fruct, rubarba este o planta originara din Tibet, care, ulterior, a fost cultivata si in Europa. Datorita multiplelor beneficii pe care le are, in vechime, a fost mai scumpa decat sofranul, considerat cel mai scump condiment din lume, mai valoros decat aurul. Inlocuieste sucurile din comert cu ceai de rubarba.