Ceai cu rubarba

316

Ceai cu rubarba

Preparare15 mins
Timp de gătire45 mins
La frigider1 hr
Fel de mâncare: Bauturi
Porţii: 12
Calorii: 151kcal

Ingrediente

  • 20 g menta
  • 500 g rubarba
  • 300 g zmeura
  • 3 l apa
  • 4 pliculete ceai negru
  • zahar dupa gust
  • frunze de menta pentru servire
  • gheata (optional)

Mod de preparare

  • Fierbeti intr-o oala incapatoare apa cu  rubarba, zmeura si menta. Cand apa da in clocot, se reduce focul si se mai lasa 30 de minute la fiert, neacoperit.
  • Indepartati oala de pe foc si puneti pliculetele de ceai. Acoperiti si lasati 3-5 minute.
  • Se scot apoi saculetii de ceai si sucul se strecoara. Se lasa la racit.
  • Se pastreaza la frigider si se serveste rece cu gheata si frunze de menta.

Ceai cu rubarba , rece cu gheta vara si cald iarna. Culoarea lui si parfumul cucereste pe oricine. O infuzie sanatoasa si plina de beneficii.

Confundata adesea cu un fruct, rubarba este o planta originara din Tibet, care, ulterior, a fost cultivata si in Europa. Datorita multiplelor beneficii pe care le are, in vechime, a fost mai scumpa decat sofranul, considerat cel mai scump condiment din lume, mai valoros decat aurul. Inlocuieste sucurile din comert cu ceai de rubarba.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close