Ceai cu pepene galben

243

Ceai cu pepene galben

Preparare15 mins
Timp total15 mins
Fel de mâncare: Bauturi
Bucătaria: Marocana
Porţii: 4
Calorii: 128kcal

Ingrediente

  • 2 cani apa
  • 12 frunze de menta
  • 4 pliculete ceai
  • zahar dupa gust
  • 320 g pepene galben
  • cuburi de gheata

Mod de preparare

  • Puneti apa la fiert. Cand a dat in clocot, luati de pe foc, adaugati pliculetele de ceai si frunzele de menta.
  • Lasati acoperit 3-5 minute apoi scoateti menta si pliculetele.
  • Indulciti ceaiul cu zahar dupa preferinte.
  • Punetiintr-un blender pepenele si pasati bine. Puneti apoi cuburi de cheata, ceaiul si mixati totul .
  • Se serveste cu gheata

Ceai cu pepene galben , cu gheata sau nu, o bautura racoritoare pentru zilele calduroase de vara. Inlocuieste sucul din comert cu ceaiuri pregatite in casa!

Pepenele galben are un aport caloric scazut 34 calorii/100 g. Constituie o sursa excelenta de vitamine antioxidante, vitamina A şi vitamina C,

Are in compozitie si alti nutrienti esentiali: complexul vitaminic B, fibrele alimentare, potasiul si beta carotenul cu rol esential in mentinerea sanatatii pielii si a parului.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close