Ceai cu cardamom si ghimbir

330

Ceai cu cardamom si ghimbir

Preparare25 mins
Timp total25 mins
Fel de mâncare: Bauturi
Bucătaria: Indiana
Cuvânt cheie: ceai
Porţii: 3
Calorii: 55kcal

Ingrediente

  • 500 ml apa
  • 4 lingurite miere
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita cardamom rasnit
  • 6 pliculete ceai
  • 350 ml lapte degresat

Mod de preparare

  • Puneti la fiert apa, mierea, ghimbirul si cardamomul. Cand apa clocoteste, micsorati flacara si mai lasati sa fiarba cca 10 minute.
  • Pune pliculetele de ceai si acopera 3-5 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Ceaiul se strecoara, adaugam laptele si se lasa la racit.
  • A se consuma cald sau rece cu gheata

Ceai cu cardamom si ghimbir , pregateste-l in casa pentru cei dragi. Inlocuieste sucurile din comert cu ceaiurile sanatoase, naturale.

Cardamomul este un condiment ideal cu multe beneficii pentru sănătate.

Previne cancerul colorectal

Cancerul, în special cancerul colorectal, este una dintre principalele cauze de deces din întreaga lume. Studiile efectuate recent au arătat cum cardamomul dietetic a avut un rezultat pozitiv în contracararea cancerului colorectal într-o proporţie de 48%.

Protejează sănătatea inimii

Enzimele antioxidante au avut o influenţă puternică asupra nivelurilor de colesterol şi au ajutat la controlul semnificativ al acestora. O cana de ceai cu cardamom si ghimbir este ideal.

Anti-depresiv

Se consideră că seminţele de cardamom posedă proprietăţi anti-depresive. Uleiul său esenţial este unul dintre principalele uleiuri utilizate în aromoterapie.

Previne bolile gastro-intestinale

Extractul metanolic din cardamom este o componentă care ajută la controlul tulburărilor gastro-intestinale, cum ar fi aciditatea, flatulenţa şi crampele stomacale.

Proprietăţi antimicrobiene

Timp de mai multe milenii, s-a considerat că seminţele de cardamom posedă proprietăţi de combatere a infecţiilor. Această teorie a fost testată, fiind efectuate experimente pe extractele sale volatile. S-a observat faptul că uleiurile din cardamom au fost capabile să inhibe creşterea şi răspândirea unor microbi periculoşi care provoacă intoxicaţii cu alimente.

Proprietăţi anti-spasmodice şi antiinflamatoare

Cardamomul este bun pentru durerile musculare şi articulare. Spasmele musculare sunt adesea raportate de persoanele în vârstă. Atunci când muşchii se contractă, acest lucru poate duce la o apariţie bruscă de durere.

Îngrijire dentară

Cardamomul a fost folosit în Ayurveda şi medicina tradiţională chineză pentru a face faţă problemelor dentare de mai multe secole. Utilizarea condimentelor este ideală deoarece inhibă numai microbii infecţioşi, nu bacteriile probiotice.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close