Catina cu miere – beneficii

199

 

Catina cu miere - beneficii.

Preparare10 mins
Timp total10 mins
Fel de mâncare: remedii naturiste
Cuvânt cheie: beneficii catina, catina cu miere, miere cu catina la borcan, remedii naturiste

Ingrediente

  • 200 g catina
  • 400 g miere

Mod de preparare

  • Curatati catina, soalati-o si stergeti-o foarte bine cu prosoape de hartie.
  • Puneti catina in borcane si umpleti apoi cu miere pana cand nu mai ramane aer intre boabe.
  • Amestecati cu un bat de frigarui si mai adaugati miere daca mai este nevoie.
  • Borcanele se pastreaza la frigider sau intr-o camara racoroasa pana la 12 luni.
  • Lasati borcanele la macerat aproximativ 3 saptamani la macerat inainte de consumare.

Catina cu miere – beneficii. Acest amestec este considerat un elixir al sanatatii, un leac universal pentru tratarea şi prevenţia bolilor şi afecţiunilor.  Amestecul de catina cu miere poate fi consumat dimineata, pe stomacul gol, cate una sau doua lingurite, timp de o luna. La anumite intervale de timp poti relua cura de catina cu miere. Cătina este recomandată în special în sezonul rece, deoarece este un tratament natural pentru întărirea sistemului imunitar și pentru prevenirea răcelilor de sezon.

Care sunt beneficiile catinei pentru sanatatea organismului
Datorita continutului bogat in vitamine si alte substante nutritive, catina este recunoscuta pentru numeroasele sale beneficii pentru sanatate:
  • Imbunatateste functionarea sistemului digestiv. Acizii Omega-7 din catina ajuta la hidratarea mucoasei din tractul digestiv si pot preveni aparitia ulcerului gastric. In acelasi timp, amelioreaza durerile si grabesc procesul de vindecare in cazul problemelor digestive.
  • Amelioreaza problemele pielii.  Uleiul de catina este bogat in acizi grasi si poate proteja pielea impotriva razelor UV si arsurilor solare, avand si un puternic efect antiinflamator. Totodata, poate preveni aparitia altor probleme dermatologice, precum acnee, dermatita, eczeme, vergeturi sau uscarea pielii.
  • Intareste sistemul imunitar . Catina este bogata in antioxidanti benefici pentru sanatatea organismului. Acestia protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi si intaresc sistemul imunitar.
  • Protejeaza sanatatea inimii. Un studiu publicat de American Journal of Clinical Nutrition a demonstrat ca un consum regulat de catina este benefic pentru sanatatea inimii si poate reduce riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare.
  • Amelioreaza simptomele racelii. Datorita aportului ridicat de vitamina C, catina este de mare ajutor in intarirea sistemului imunitar, prevenind si ameliorand astfel simptomele racelii.

Citeste mai multe despre catina aici.

Daca v-a placut reteta de astazi , catina cu miere – beneficii,  aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close