Cartofi wedges la cuptor

459

 

Cartofi wedges la cuptor

Preparare15 minutes
Timp de gătire35 minutes
Timp total50 minutes
Fel de mâncare: garnitura
Cuvânt cheie: cartofi cu condimente, cartofi gustosi, cartofi la cuptor, cartofi wedge, reteta garnitura, reteta ieftina, reteta simpla, reteta usoara
Porţii: 6

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 6 cartofi mari
  • 60 ml ulei
  • 1 lingurita usturoi pisat
  • 1/2 lingurita ceapa pudra
  • 2 lingurite sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita paprika
  • 85 g parmezan razuit
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregateste tava pentru copt cu hartie.
  • Spala, curata de coaja (daca nu ai cartofi noi) si taie cartoful in 4 sau in 8 infunctie de grosimea pe care ti-o doresti si de marimea cartofului.
  • Intr-un castron amesteca uleiul, usturoiul, ceapa pudra, sare, piper si paprika.
  • Pune cartofii in castron si amesteca cu mana pentru a-i condimenta bine pe toate partile.
  • Aseaza cartofii in tava, intr-un singur strat.
  • Presara jumatate din cantitatea de parmezan peste ei.
  • Da cartofii la cuptor pentru 35 de minute.
  • Cand sunt gata, presara si restul de parmezan si patrunjel.
  • Sunteti gata de servit!

Cartofi wedges la cuptor crocanti la exterior si pufosi la interior, si asta fara prajire un ulei. O garnitura gustoasa si rapida pentru toate fripturile la gratar sau cuptor. Alege sa pregatesti mixul de condimente in casa si sa renunti la cel deja preparat la plic.

Sfaturi
  • Alegeti cartofii astfel sa fie egali ca marime, pentru ca timpul de coacere sa fie acelasi pentru fiecare.
  • Taiati feliile de marime aproximativ egala.
  • Puteti adauga paprika dulce sau iute, in functie de preferinte.
  • Daca va grabiti, puteti praji cartofii in tigaie, procesul este mai rapid, dar si mai nesanatos.
  • La jumatatea timpului de coacere, puteti intoarce cartofii pentru a se rumeni bine pe ambele parti.
  • O alta varianta de gatire a cartofilor wedges este de a-i fierbe inainte de a-i condimenta si da la cuptor. Ramane la alegerea ta!
  • Daca aveti cartofi noi, cu coaja subtire, nu este nevoie sa-i curatati de coaja. Acestea se spala foarte bine pentru a indeparta pamantul sau murdaria de pe ei.
  • Serviti cartofii cu fripturi si sosuri la alegere.

Daca v-a placut reteta de astazi, cartofi wedges la cuptor, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close