Cartofi umpluti cu bacon si branza
Porţii: 6
Calorii: 171kcal
Ingrediente
- 6 cartofi potriviti
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- 1 cana branza cheddar rasa
- 1/2 cana bacon prajit
- crema de branza
- 1 ceapa verde tocata
- ulei
Mod de preparare
- Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Tava pentru copt se pregateste cu foaie de copt
- Inteapa cartofii cu o furculita si bagati la cuptor pentru o ora
- Scoate cartofii si taiati-i pe jumate, pe lung. Incet, cu o lingurita, scobiti in interiorul cartofului pentru a face loc celorlate ingredient.
- Mariti temperatura cuptorului la 220 de grade. Cu o pensula ungeti cu ulei de masline, coaja cartofului si condimentati cu sare si piper interiorul acestuia.
- Bagati la cuptor cate 10 minute pe fiecare parte.
- Ne apucam acum de umplut cartofii cu branza cheddar si bacon. Bagati cartofii umpluti la cuptor pentru inca 2-3 minute sau pana cand branza s-a topit.
- Cartofii se aseaza pe un platou, se pune cate o lingurita de crema de branza deasupra si se presara ceapa verde. Se serveste imediat.
- Pofta buna! 🙂
Cartofi umpluti cu bacon si branza ,este o reteta americana, poate fi servita ca si gustare la pranz sau seara. Usor de preparat, este o explozie culinara. Bucataria americana este unica in multe feluri. Nicio alta bucatarie nu reflecta istorie mai bine decat gastronomia americana. Ba chiar mai mult, bucataria acestei tari este un “testament” al cresterii politice, economice si culturale.