Cartof dulce si ardei gras
Echipament
- Blender
Ingrediente
- 1 cartof dulce mic
- 1 ardei rosu
- 4 lingurite fasole boabe fiarta
Mod de preparare
- Intr-o tava puneti la copt cartoful si ardeiul gras
- Puneti toate ingredientele intr-un blender si mixati pana obtineti piureul dorit.
- Se pastreaza la frigider pana la 3 zile si la congelator pana la 3 luni.
Cartof dulce si ardei gras , pentru diversificarea alimentatiei. Tine cont de sfaturile medicului pediatru atunci cand incepi diversificarea. Este o etapa importanta atat pentru mama, cat si pentru bebelusul ei. De aceea, este important sa fii informata si sa stii ca exista mai multe tipuri de diversificare. Citeste si regula de 4 zile aici.
Desi este un aliment nutritiv si sanatos, fasolea nu trebuie introdusa de la inceputul diversificarii in alimentatia bebelusului. Deoarece sistemul lui digestiv nu este pe deplin maturizat pentru leguminoasele uscate, medicii pediatri recomanda ca fasolea sa fie introdusa in meniul bebelusului cand acesta trece de varsta de 9 luni. Bebelusii care nu au probleme cu sistemul digestiv pot incerca fasolea chiar de la 8 luni.
Consumul de fasole mentine senzatia de satietate pentru mult timp dupa masa, sporeste nivelul de energie al organismului, combate anemia si regleaza tranzitul intestinal. De asemenea, datorita continutului de calciu si fosfor, ea ajuta la mentinerea sanatatii oaselor. Nu e deloc de neglijat nici faptul ca fasolea se numara printre alimentele vegetale cu cel mai mare continut de proteine. In combinatie cu orezul, fasolea formeaza proteina completa.
La 100 de grame de fasole uscata avem urmatorile valori nutritionale:
- 21 grame de proteine
- 180 mg fosfor
- 113 mg calciu
- 12 mg sodiu
- 1.39 mg potasiu
- 5,1 mg fier
- 0,5 vitamina B6
- 176 mg magneziu
- 6,3 mg vitamina C
- 16 grame fibre
- 63 grame carbohidrati
- 2,1 grame zahar
- 1,2 grame lipide
Alte vitamine si minerale care se gasesc in fasole sunt: vitamina K1, vitamina B2 (riboflavina), vitamina B1 (tiamina), vitamina B3 (niacina), vitamina B5 (pantotenic acid), acid folic, mangan, cupru, zinc, molibden, acesta din urma fiind un mineral esential pentru sinteza aminoacizilor si pentru sanatatea intregului organism.
Inainte sa prepari fasolea, las-o la inmuiat cu o seara inainte.
Fierbe fasolea in mai multe ape ca sa fii sigura ca bebelusul nu se baloneaza.