Carne tocata in stil corean cu orez
Ingrediente
- 450 g carne tocata de vita, fara grasime
- 3 catei de usturoi
- 35 g zahar brun
- 60 ml sos de soia
- 2 linguri ulei de susan
- ghimbir macinat, dupa gust
- piper dupa gust
- boia picanta dupa gust
- 260 g orez fiert (alb sau brun)
- ceapa verde, tocata si susan pentru ornat
Mod de preparare
- Intr-o tigaie incapatoare prajiti carnea tocata si usturoiul pisat, la foc mediu, pana cand aceasta isi schimba culoarea.
- Intr-un castron mic amesteca sosul de soia, zaharul, uleiul de susan, ghimbirul, boia si piperul.
- Toarna amestecul peste carne si lasa la fiert 1-2 minute.
- Opreste focul si pune carnea in stil corean in farfurii, peste orez.
- Presara ceapa verde si seminte de susan, daca doriti, si sunteti gata de servit.
- Pofta buna!
Carne tocata in stil corean cu orez, o reteta simpla si rapida, pentru iubitorii de preparate asiatice, dar si pentru cei care vor sa incerce ceva nou. Imi place foarte mult bucataria asiatica deoarece este foarte usoara, fara grasimi si se prepara incredibil de repede. Sa nu mai vorbesc de arome si culoare!
Bucataria coreeana are mari influente chinezesti si japoneze. Este extrem de abundenta si iute foc!
Se bazeaza pe consumul de orez, legume, taitei, tofu, peste, alge si carne (pui, porc, vita). Mancarea este asezonata predominant cu usturoi, ghimbir, sos de soia, ceapa verde si ulei de susan, plus un dozaj atent de zahar si otet de orez. In mancarea coreeana semintele de susan sunt intotdeauna prajite inainte de a fi adaugate in mancare. Asta pentru a li se intensifica aroma. Citeste mai multe despre semintele de susan, aici!
INGREDIENTELE DE BAZA:
OREZUL- se serveste in mancaruri, dar si separat, preparat simplu. Este baza pentru deserturi. Orezul preferat este cel cu bob mediu (lipicios). Din orez se obtin si taiteii, tot el este fermentat pentru prepararea bauturilor alcoolice.
LEGUMELE si alte vegetale – se servesc simple sau gatite, foarte des condimentate. Se obisnuieste in multe cazuri fermentarea acestora, ex:varza (kimchi).
PESTELE si FRUCTELE DE MARE- se servesc fripte sau fierte, uneori introduse in supe.
CARNEA – fripta, fiarta si in diferite combinatii se consuma masiv in orice anotimp.
Daca v-a placut reteta de astazi, carne tocata in stil corean cu orez, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.