Carne Asada

599

Carne Asada

Preparare15 minutes
Timp de gătire15 minutes
La marinat4 hours
Timp total4 hours 30 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Mexicana
Cuvânt cheie: carne asada, carne in stil mexican, fel principal cu carne, mancare cina, reteta cu carne, reteta mexicana, vita marinata
Porţii: 6

Echipament

  • Gratar

Ingrediente

  • 1/2 cana coriandru proaspat, tocat
  • 80 ml ulei de masline
  • 60 ml sos de soia
  • sucul de la o lamaie
  • sucul de la o portocala
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei jalapeno, curatat de seminte si tocat
  • 1 lingurita chimion
  •  sare si piper dupa gust
  • 700 g carne de vita pentru friptura

Mod de preparare

  • Intr-un castron mediu amestecati ingredientele pentru marinat : coriandru, uleiul de masline, sucul de portocala si lamaie, usturoiul, ardeiul, chimionul, sosul de soia si o lingurita de piper. Pune deoparte (in frigider) o jumatate de cana din mixul de marinat, il vei folosi mai tarziu.
  • Intr-o punga, care se inchide etanj, sau castron, puneti mixul de marinat ramas si carnea de vita.
  • Amestecati bine si bagati la frigider pentru 4 ore, intorcand carnea ocazional, sau peste noapte pentru un rezultat si mai bun.
  • Cand ati terminat de marinat carnea, scoateti-o si stergeti-o cu prosoape de hartie, apoi condimentati-o cu sare si piper.
  • Pregatiti gratarul in curte sau cel de aragaz, la foc mediu.
  • Carnea se pune pe gratar si se frige cate 6 minute pe fiecare parte. (pentru un rezultat mediu, daca vreti mai facuta, lasati-o mai mult)
  • Carnea se lasa la odihnit 5 minute in folie de aluminiu inainte de servire.
  • Feliati carnea, puneti deasupra si jumatatea de cana de mix marinat, pastrat, si sunteti gata de servire.

Carne Asada este unul dintre preparatele mexicane pe care trebuie sa le incerci. Carnea este marinata in tot felul de ierburi si condimente, un deliciu. Este o reteta perfecta pentru gratarul de duminica in familie sau cu prietenii. Acest preparat se serveste cu guacamole, salasa, ceapa la gratar, salata etc si tortillas.

Nu tin minte cand am cumparat ultima oara lipii din comert. Intotdeuna le pregatesc in casa. Sunt usor de preparat, au un gust incredibil si sunt si foarte economice. Eu folosesc de regula ulei de masline atunci cand prepar tortilla pentru ca imi place tare mult aroma pe care le-o ofera, dar la fel de bine functioneza si uleiul de floare-soarelui.

Tortilla este o lipie cu specific mexican si se prepara din faina de grau sau porumb (malai), apa si grasime. Aluatul se intinde cu sucitorul, se prajeste in tigaie, dupa care se acopera cu un servet, in felul acesta rezultand niste lipii subtiri si fragede.

Carne Asada” in Mexic si in Sud-Vestul Americii reprezinta o traditie. De aceea mexicanii spun, referitor la Carne Asada, ca “Traditia mexicana este mult mai mult decat o masa”. Gustul afumat al carnii pe care mexicanii il indragesc atat de tare este obtinut prin coacere pe gratar.

Bucataria mexicana este, probabil, cea mai aromata si speciala bucatarie din intrega lume.

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close