Carnati de casa in stil frantuzesc
Ingrediente
- 6 kg pulpa de porc
- 4 catei usturoi, injumatatiti
- intestine de porc
- 180 ml vin alb sec
- sare si piper dupa gust
- boia picanta dupa gust
Mod de preparare
- Cu o seara inainte puneti vinul intr-un castron si adaugati cateii de usturoi injumatatiti.
- Puneti intestinele intr-un castron cu apa inainte de utilizare. Acest proces ajuta la desararea acestora.
- Pregatiti masina de tocat si tocati pulpa de porc. Carnea se toaca mare.
- Scoateti usturoiul din vin si adaugati-l peste carnea tocata. Amestecati cu mana.
- Condimentati cu sare, piper si fulgi de boia.
- Pentru a testa carnea, formati o chiftea mica, prajiti-o si gustati. Mai adaugati condimente daca este nevoie.
- Dati acum carnea la frigider pentru 2-4 ore.
- Pregatiti masina cu instrumentul de umplere al intestinelor si incepeti sa formati carnatii.
- Carnea se pune in masina si se preseaza, pentru a nu lasa gauri cu aer. De asemenea, umpleti cu grija intestinele pentru a nu plesni, si verificati sa nu existe bule de aer.
- Pastrati carnatii la frigider o noapte inainte de ai congela.
- Spor la treaba !
Carnati de casa in stil frantuzesc, cu vin alb sec, usturoi si condimente. O reteta foarte usoara, cu un rezultat excelent de bun. Sezonul carnatilor de casa se apropie cu pasi repezi si pentru a avea cel mai bun produs pentru masa de Craciun, este bine sa cercetam, sa studiem mai multe retete.
Carnea pentru acesti carnati frantuzesti se toaca prin sita mare a masinii de tocat sau direct cu mana. Indiferent de reteta pe care alegem sa o preparam, este bine de a praji putin din amestec inainte de a umple intestinele cu el. Asa ne dam seama foarte usor daca trebuie sa mai adaugam ceva.
La carnati, esentiala este carne. Ea trebuie sa fie foarte proaspata. Minim 20 la suta din ea trebuie sa fie grasime. Daca carnea nu este suficient de grasa, mai adaugati slanina. Carnea cruda, amestecata cu grasime se condimenteaza cu cele de mai sus, dupa gust. Si condimentele trebuie macinate. Atentie la sare. Carnatii, indiferent de modul in care ii veti prepara (afumati sau prajiti) vor scadea si se vor fi mai sarati daca adaugati multa sare la inceput.
Iubesc carnatii romanesti, nu ma intelegi gresit, indiferent de regiune! Dar, asta nu inseamna ca ma opresc din experimentat si din descoperitul altor gusturi. Asta e si ideea blog-ului: sa va aduc retete din toate colturile lumii. Sper sa nu va dezamagesc 🙂
Daca insa optati pentru retetele noastre traditionale, va las aici 2 idei:
Carnati de casa. Acestia au locul lor de cinste pe masa romanilor, pe langa celelalte retete traditionale.
Carnati de casa afumati, o reteta simpla, traditionala romaneasca, din pulpa de porc si slana. Nelipsiti din farfuria cu bunatati de Craciun.
Daca v-a placut reteta de astazi, carnati de casa in stil frantuzesc, carnati si creveti, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.