Carnaciori picanti de bere

78

Carnaciori picanti de bere

Fel de mâncare: aperitiv, mezel
Bucătaria: Romaneasca
Cuvânt cheie: carnaciori de bere, carnaciori picanti, carnati condimentati, carnati de casa, carnati pentru gratar, reteta carnati

Ingrediente

  • 500 g carne de porc cu 30% grăsime
  • 150 g afumatura
  • cca 5 m mate de oaie
  • 6 g de sare
  • piper
  • boia iute dupa gust
  • putin cimbru uscat
  • 8 g usutori pisat
  • 1 vârf de cuțit de nucșoară
  • 1 vârf de cuțit de enibahar

Mod de preparare

  • Tocati carnea, inclusiv afumatura, prin masina de tocat, prin gaurile cele mai mari.
  • Adaugati condimentele, amestecati bine de tot cu mana, gustati si potriviti dupa caz. Proba de sare și condimente se face prin prăjirea unei mici chiftele din compoziție.
  • Lasati amestecul de carnati in castron peste noapte, la rece.
  • A doua zi mai framantati o data carnea cu mana.
  • Spalati matele de oaie bine de tot sub jet de apa, pentru a indeparta toata sarea.
  • Umpleti matele cu carne, folosindu-va de aparatul de facut carnati. Formati carnati de cca 5-6 cm, sau dupa plac, si rasuciti.
  • Odată terminată umplerea, duceti cârnații la uscat într-un loc rece, cu maxim 5 C, pentru 24 de ore
  • Urmează afumarea. Carnatii de bere se afuma (daca aveti posibilitatea) timp de 1 zi, 1 ora la fum cald si 2-3 ore la fum rece.  Se lasa peste noapte in afumatoare, sa se patrunda bine, dar cu focul oprit, fara fum. 
  • Cârnăciorii de bere afumați se tin 3-4 zile la aerisit, apoi se pastreaza la congelator in pungi vidate sau in camara bine aerisita, la rece.
  • Spor la treaba!

Carnaciori picanti de bere, suculenti, aromati si bine condimentati. Deliciosi pe gratar, la foc iute sau la tigaie, cu sau fara ulei. Un deliciu pentru orice gurmand. Amestecul natural de carne de porc, completat de condimentele ce îi conferă un gust picant, îi recomandă ca o alegere ideală pentru orice masa. Cu sau fără o halbă de bere alături, Cârnăciorii de Bere sunt o alegere consistentă și savuroasă.

Se pot consuma ca atare, se pot prăji sau fierbe.  Sunt suculenți, gustoși, aromați! Se simt fain și bucățelele de șuncă afumată din compoziție.

Mațele se găsesc de cumpărat, gata curățate, ținute în sare. Acestea se spală sub jet de apă rece și în interior și în exterior. Mațele rămase se pot păstra în borcănele, bine scurse și acoperite din abundență cu sare.

Mațele folosite pentru cârnaciori de bere sunt cele subțiri de oaie. Vă recomand să cumpărați de 3 ori mai multe decât este prevăzut în rețetă deoarece sunt foarte fragile, sunt ambalat aiurea (încâlcite, înnodate). Puteți înlocui o parte din șunca afumată cu cubulețe mici de cașcaval.   Asa veti obtine niste cârnați vienezi cu cașcaval (Käsekrainer). Sunt minunati!!.

Pentru umplerea acestor mini-cârnați avem nevoie de un aparat de făcut cârnați, manual sau electric, cu adaptor subțire pentru cârnați subțiri, crenvurști, cabanoși. Vom trage mațul peste acest dispozitiv și începem umplerea cu mâna udă. Nu folosim ulei deoarece cu apă funcționează minunat.

Adaugati sare numai dupa ce ati amestecat bine carnea cu afumatura. Aceasta din urma poate contine deja sare. Ca si afumatura puteti folosi ciolan, jambon, sunca. Daca nu va plac carnaciorii picanti, puteti adauga boia dulce.

Daca v-a placut reteta de astazi, carnaciori picanti de bere , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close