Calzone

334

Calzone

Preparare15 mins
Timp de gătire20 mins
Timp total35 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: bucatarie italiana, calzone
Porţii: 4
Calorii: 458kcal

Ingrediente

  • 450 g foietaj de pizza
  • 225 g carne tocata de vita
  • 1 ardei gras taiat felii
  • 1-2 cana peperoni
  • 1 cana sos pentru pizza
  • 225 g mozzarella
  • 1 ou, batut
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • ulei

Mod de preparare

  • Incingeti cuptorul la 210 grade Celsius. Ungeti o foaie de copt cu ulei.
  • Imparte foaia de pizza in 3-4  bucati. ( forma ovala sau rectangulara )
  • Puneti carnea tocata in tigaie si prajiti-o 5 minute. Adaugati sare si piper dupa gust.
  • Adauga ardeiul gras si mai prajeste inca 3-4 minute sau pana cand acesta s-a inmuiat.
  • Unge fiecare blat cu sos de pizza. Adauga mozzarella razuita.
  • Impate mixul de carne si ardei pe fiecare blat. Puneti peperoni deasupra si iar putina mozzarella.
  • Cu pensula ungem cu oul batut.
  • Se aseaza pe foaia de copt si se lasa la cuptor pentru 15-27 minute.
  • Presarati patrunjel si serviti imediat cu sos de pizza.
  • Pofta buna! 🙂

Calzone , este o reteta italiana, usor de preparat si care bucura intreaga familie. Se poate servi la pranz sau la cina. Incearc-o si tu!

Cand vine vorba de faima mondiala, bucataria italiana împarte podiumul cu bucataria frantuzeasca. Pizza si pastele au devenit mancaruri globale, care nu sunt gatite doar in restaurante, ci și de majoritatea bucatarilor amatori. Indiferent unde am crescut în Europa, cu totii suntem familiarizati cu mancarurile italiene. 

O calzone italiana este o pizza in forma de semiluna cu umplutura sigilata in baza impaturita in doua. Calzone inseamna „pantaloni” sau „crac de pantaloni” si originar a fost varianta de mancare de strada a pizzei rotunde: pentru ca umplutura nu poate sa cada, pizza este mai usor de transportat. 

Exact ca si pizza obisnuita, acest preparat provine din Napoli, secolul al XVIII-lea. Panzerotti, o versiune prajita, poate fi gasita in regiunea italiana Apulia.

Sunt posibile numeroase umpluturi. O umplutura traditionala din Napoli este ricotta, fior di latte (un tip de mozzarella), fasii de salam, branza parmezan si busuioc. In mod normal, un calzone autentic nu are sos de rosii. Aluatul este impaturit in forma de semiluna si apasat pentru a se lipi. In mod surprinzator, o calzone napolitana originala are deasupra sos de rosii preparat din rosii San Marzano.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close