Burger vegetal de post cu fasole, ciuperci si porumb
Ingrediente
- 250 g fasole rosie, la conserva
- 150 g ciuperci la conserva
- 150 g porumb la conserva
- usturoi pudra
- sare si piper dupa gust
- 30 g pesmet
- ulei vegetal pentru prajit
Mod de preparare
- Pune in blender fasolea si ciupercile pentru a crea o pasta. Transfera intr-un castron mare.
- Pune si restul de ingrediente in castron: porumbul, condimentele si pesmet.
- Formeaza chiftele groase ce 2,5 cm si cu marimea chiflei de burger.
- Pune uleiul la incins si prajeste chiftelele cate 3 minute pe fiecare parte.
- Cand s-au prajit, se scot pe o farfurie cu hartie pentru surplusul de ulei.
- Taiati chiflele, asezati chiftelele si adaugati salata si legume la alegere.
- Pofta buna!
Burger vegetal de post cu fasole, ciuperci si porumb. Gata in numai 25 de minute, sanatos si gustos. Perfect pentru pachetul de pranz.
Incearca si reteta mea de hummus cu avocado sau guacamole, merge perfect cu un burger vegetal de post.
Aceasta reteta de post îți garantează un preparat gustos și consistent, perfect pentru zilele în care poftești la o mâncare de tip fast-food, dar nu ai voie sau nu dorești să consumi produse de origine animală.
Chifteaua acestui burger vegetal de post este formata din legume la indemana. Se prelucreaza repede si se gatesc in cateva minute, astfel ca burgerul va fi gata intr-un timp scurt. Pentru textura si gust adauga o mana de nuci (optional), iar la final putin pesmet si faina care vor ajuta compozitia sa se lege si sa aiba o consistenta potrivita pentru formarea chiftelelor.
De ajutor la pregatirea compozitiei pentru chiftelele burger-ului este un robot de bucatarie sau un blender pentru a pasa si marunti ingredientele. Nu e nevoie sa insisti foarte mult in maruntirea ingredientelor. Nu vrei ca acestea sa se transforme intr-o pasta cremoasa, ci sa aiba o textura granulara, asemanatoare texturii carnii.
La final, dupa ce formezi si gatesti chiftelele, asambleaza burgerul in functie de preferinte, cu legume la alegere.