Burger pulled pork cu sos barbeque

621

 

Burger pulled pork cu sos barbeque si salata Coleslaw

Preparare30 minutes
Timp de gătire4 hours
Timp total4 hours 30 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Americana
Cuvânt cheie: burger de post, carne de porc, fasii de porc, fast food, fel principal, pulled pork, reteta americana,, sos barbeque
Porţii: 6

Ingrediente

Pentru pulled pork

  • 1 kg carne de porc (spata, ceafa, sau orice alta bucata, care sa aiba si ceva grasime)
  • 6 chifle (numarul de chifle este aproximativ)

Pentru sos barbeque

  • 150 ml ketchup
  • 50 ml sos de rosii
  • 50 ml otet
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri sos worcestershire
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingurita paprika afumata
  • 1/2 lingurita boia ardei iute (sau sos tabassco)
  • 1/4 lingurita chimion pudra
  •  sare si piper dupa gust
  • 1 lingura dulceata de ardei iute (optional)

Pentru salata Coleslaw

  • 300 g varza alba
  • 250 g varza rosie
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa verde
  • 75 g maioneza
  • 1 lingura miere
  •  sare si piper dupa gust
  • 2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

  • Incepeti prin a pregati sosul barbeque. Taie ceapa solzisori si zdrobeste usturoiul.
  • Intr-o cratita, pune putin ulei de masline si prajeste ceapa pana cand aceasta se caramelizeaza usor. Pune usturoiul si mai prajeste 30 de secunde.
  • Adauga restul de ingrediente barbeque si lasa la fiert 20 de minute.
  • Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  • Incinge cuptorul la 160 de grade.
  • Intr-o tava sau un vas pentru cuptor, aseaza carnea.
  • Toarna sosul peste carne, acoperind-o complet.
  • Acopera tava sau vasul si da la cuptor pentru 3h si jumatate.
  • Cand timpul a trecut, indeparteaza capacul sau folia tavii si mai lasa carnea inca 30 de minute, pana cand sosul se ingroasa.
  • Cu 15 minute inainte de servire se pregateste si salata.
  • Se toaca marunt cele 2 tipuri de varza, ceapa si morcovul sa-l prin razatoare.
  • Amesteca intr-un castron toate ingrendientele pentru sos.
  • Intr-un castron mare, pune legumele si sosul. Incorporati-le bine.
  • Destrama carnea cu ajutorula doua furculite si amestec-o in sosul din tava.
  • Taiati chiflele si umpleti-le cu pulled pork si salata Coleslaw.
  • Sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Burger pulled pork cu sos barbeque si salata Coleslaw, un preparat greu de refuzat. Carnea iese foarte frageda si se rupe in fasii, cu furculita.

Carnea asta zdrentuita si lipicioasa se poate manca ca atare impreuna cu salate si garnituri din cartofi sau se poate monta in chifle, tortillas, tacos, lipii etc. Este la alegerea voastra. Secretul pulled pork, consta in timpul indelungat al carnii, la cuptor, la foc mic. Timpul poate varia, pana la 5 ore. Carnea se poate pregatii, foarte usor si la slow cooker. Un alt secret. este marinarea carnii, inainte de gatire.

Ingrediente marinada:
  • 2 lingurite sare mare
  • 1 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 3 lingurite zahar brun
  • 2 lingurite boia afumata (sau dulce)
  • 2 lingurite seminte de chimen
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri de  sos ardei rosu
  • 4 linguri de sos Chipotle (smoked)
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui

Amestecati toate ingredientele intr-un bol. Ungeti bine bucata de carne si masati-o cu mainile. Puneti carnea intr-un castron si acoperiti-o cu folie. Aceasta se lasa cel putin 24 de ore la frigider, pana la 3 zile (daca aveti rabdare). Scoateti carnea din frigider cu cateva ore inainte de a o baga la cuptor sau slow cooker. Aceasta se sterge bine de marinada, apoi se scufunda in sosul barbeque.

Pulled pork este un preparat specific din sudul Statelor Unite. . In mod traditional, spata de porc pentru pulled pork este usor afumata la fum de lemn si abia apoi gatita lent.  In retetele de pregatit acasa, aroma de fum vine din paprika afumata, care e unul dintre ingredientele de baza.

Daca doresti sa reduci numarul de calorii, te invit sa dai un ochi peste reteta noastra de chifle keto.

Spor la gatit Burger pulled pork cu sos barbeque 🙂 

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close