Bulete de branza de capra cu miere

173

Bulete de branza de capra si miere

Preparare20 mins
Timp de gătire10 mins
Timp total30 mins
Fel de mâncare: aperitiv
Cuvânt cheie: aperitiv cu branza, aperitiv delicios, bulete de branza, bulete de branza de capra, bulete prajite, reteta aperitiv simplu
Porţii: 24 buc

Ingrediente

  • 315 g branza de capra, rulou
  • 2 oua
  • ulei pentru prajit
  • 50 g faina
  • 200 g pesmet
  • miere pentru servit (optional)
  • patrunjel pentru ornat

Mod de preparare

  • Taie branza in 24 de felii.
  • Din fiecare felie formeaza cu palmele mici mingiute.
  • Bate cele 2 oua intr-un castron.
  • Da fiecare mingiuta de branza prin faina, ou si pesmet.
  • Aseaza buletele pe o farfurie intinsa sau o tava.
  • Dati tava la congelator pentru 20 de minute sau pana cand buletele devin ferme.
  • Incingeti ulei untr-o tigaie inalta.
  • Prajeste buletele 1-2 minute, rotindu-le pe toate partile.
  • Scoateti buletele pe o farfurie sau platou intins, acoperit cu prosoape de hartie pentru surplusul de ulei.
  • Unge buletele cu putina miere, presara patrunjel si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Bulete de branza de capra si miere, un aperitiv delicios si simplu. Sunt invelite intr-o crusta crocanta la exterior si moi in interior.

Reteta de bulete de branza este ideala atunci cand avem in frigider cantitati mari de branzeturi. Tuturor ne ramane branza prin frigider. Este aproape imposibil sa nu avem o bucata de branza pe care s-o tot mutam de pe un raft pe altul si pe care nimeni nu mai vrea s-o mai manance. Pentru a nu arunca, ma gandesc mereu la diferite feluri de a o transforma in ceva delicios. In frigiderul meu am macar 2-3 feluri de branzeturi oricand.

Le puteti si condimenta cu piper, boia, ierburi italiene, insa mie imi plac mai mult simple. Pentru a le face si mai interesante puteti pune in mijlocul fiecarei bulete de branza un cub de carne sau putin ardei gras. Bune de tot. Aceste buletele cu branza sunt bune atat calde cat si reci, sunt nemaipomenite ca aperitiv, iar copiii le adora.

Miezul lor este aerat si moale si dupa racire – sprea deosebire de buletele de cascaval simple unde mijlocul se intareste pe masura ce se racesc.

Daca v-a placut reteta de astazi, bulete de branza de capra si miere,  aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close