Budinca Yorkshire umpluta cu carne

264

 

Budinca Yorkshire umpluta cu carne si smantana

Preparare10 minutes
Timp de gătire10 minutes
La frigider30 minutes
Timp total50 minutes
Fel de mâncare: aperitiv, mic dejun
Bucătaria: englezeasca
Cuvânt cheie: aperitiv, budinca englezeasca, budinca lA CUPTOR, budinca yorkshire, idei mic dejun, reteta aperitiv simplu, reteta englezeasca, reteta ieftina, reteta mic dejun simplu
Porţii: 12 buc

Echipament

  • Cuptor
  • tava briose

Ingrediente

  • 1 ou mare, la temperatura camerei
  • 85 g faina
  • 160 ml lapte
  • putin ulei pentru uns tava (sau unt topit)
  • fasii de carne prajita sau sunca (la alegere)
  • 12 lingurite smantana
  • marar sau patrunjel proaspat tocat
  • sare dupa gust

Mod de preparare

  • Intr-un castron cerne faina si adauga sarea.
  • In alt castron bate putin oul si toarna laptele peste. Amesteca bine.
  • Toarna incet laptele si oul peste faina, amestecand in continuu cu telul.
  • Dati la frigider pentru 30 de minute.
  • Incinge cuptorul la 220 grade Celsius. Unge tava cu ulei.
  • Dati data la cuptor pentru 10 minute, sau pana cand aceasta se incinge bine si iese fum din unt sau ulei.
  • Scoate tava din cuptor si castronul cu aluat din frigider.
  • Umple fiecare loc pentru briosa, pana la jumatate, cu aluat rece.
  • Dati tava din nou la cuptor pentru inca 8-10 minute.
  • Scoate briosele de la cuptor si lasa-le la racit pe un platou.
  • Cand aceastea s-au racit si se pot manipula, cu degetele, da-le o forma de cosulet.
  • Umple acest cosulet cu fasii de carne, o lingurita de iaurt sau smantana, si presara marar tocat deasupra.
  • Pofta buna!

Budinca Yorkshire umpluta cu carne si smantana, o reteta iconica englezeasca, pe care merita sa o incerci macar o data.

Un preparat iubit atat de mult de orice englez incat reteta a capatat pana si sarbatoarea sa nationala. Este celebrata in prima duminica a lunii februarie. Americanii au adoptat si ei acest obicei, celebrand budinca in fiecare an pe 13 octombrie.

Budinca Yorkshire este una dintre cele mai populare tipuri de budinci englezesti coapte. Are un aluat facut din oua, faina, si lapte. A devenit populara odata cu folosirea din ce in ce mai frecventa a fainii de grau, cand aceasta a devenit accesibila. Una dintre primele retete scrise ale acestui preparat delicios apare in cartea lui Sir Alexander William George Cassey, The Whole Duty of a Woman (Datoria unei femei) in 1737.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close