Budinca de morcovi
Echipament
- Blender
Ingrediente
- 4 morcovi
- 2 ouă
- 1 linguriţă praf de vanilie (optional)
- 6 curmale
- 100 g brânzică
- 1 lingură unt
Mod de preparare
- Pune morcovii curățați și tăiați cubulețe în apă la fiert timp de 15 minute. În ultimele 5 minute adaugă și curmalele în apă.
- După ce au fiert amestecă bine de tot cu blenderul.
- Adaugă și ouăle și brânza de vaci alături de unt și lingurița de praf de vanilie
- Amestecă toată compoziția până se formează o pastă omogenă și adaug-o la cuptor timp de 30 de minute.
- Se pastrează la frigider pană la 3 zile
Notes

Budinca de morcovi ,pentru diversificarea alimentatiei. Tine cont de sfaturile si recomandarile medicului pediatru atunci cand incepi diversificarea. este o etapa importanta atat pentru mama, cat si pentru bebelusul ei. De aceea, este important sa fii informata si sa stii ca exista mai multe tipuri de diversificare. Citeste si regula de 4 zile aici.
Curmalele conțin un procent ridicat de zaharuri, fibre și antioxidanți. Aceste fructe sunt o sursa importanta de minerale (fier, potasiu, magneziu, calciu, mangan, cupru, zinc, fosfor, seleniu si fluor) si vitamine (vitamina A, complexul B, vitamina K).
Datorita consistentei lor cleiose, curmalele nu sunt recomandate copiilor cu varsta mai mica 1 an, din cauza riscului mare de inec. Totusi, ele pot fi folosite în anumite preparate, ca si indulcitor, de la varsta de 6 luni.
Curmalele îmbunatatesc digestia: sunt un laxativ natural, trateaza diverse tulburari intestinale, ajuta la mentinerea unei flore intestinale normale. Gama larga de aminoacizi prezenti in aceste fructe neutralizeaza hiperaciditatea sucului gastric, prevenind astfel arsurile.
Curmala este unul dintre cele mai bune energizante naturale: se recomanda consumul de curmale in perioadele de efort fizic si intelectual, dar si pe timpul iernii pentru intarirea sistemului imunitar.
Spor la budinca de morcovi, asteptam parerea voastra!