Budinca de cozonac cu caramel si nuci

479

Budinca de cozonac cu caramel si nuci
Preparare20 mins
Timp de gătire25 mins
Timp total45 mins
Fel de mâncare: desert
Cuvânt cheie: budinca de cozonac, cozonac, desert
Porţii: 8

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 400 g cozonac
  • 300 g smantana
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • unt si pesmet pentru tapetat tava

Topping

  • caramel
  • nuci pecan

Mod de preparare

  • Intr-o tigaie incapatoare, topiti untul
  • Intre timp, taiati cozonacul cubulete.
  • Adaugati cozonacul in tigaia cu unt si rumeniti-l usor.
  • Ouale se bat spuma cu zahar si un praf de sare.
  • Adaugati smantana si zaharul vanilat.
  • Turnati bucatile de cozonac peste ouale spuma si amestecati cu o spatula de cauciuc.
  • Pregatiti vasul sau tava pentru cuptor. Se unge bine la interior cu unt si se tapeteaza cu pesmet.
  • Turnati compozitia in vas si dati la cuptor 20-25 de minute la 180 de grade. Reduceti temperatura in ultimele 10 minute daca se rumeneste prea tare la suprafata.
  • Scoateti-o de la cuptor si pudrati-o cu zahar daca vreti sa o serviti simpla, sau se lasa la odihnit 5 minute si se serveste cu topping de caramel si nuci pecan pisate.
  • Pofta buna!

Budinca de cozonac cu caramel si nuci, o reteta simpla cu crema fina din smantana. O idee excelenta de refolosire a cozonacului invechit.

Tips!

  • Puteti servi budinca si cu gem de fructe deasupra, sau fructe uscate.
  • Adaugati stafide in compozitie. Tineti-le cateva minute la inmuiat in rom, si adaugati-le atunci cand amestecati cozonacul cu ouale spuma.
  • Reteta originala se face cu paine, sweet bread pudding, asa ca pastrati reteta si pentru mai tarziu.
  • In sezonul cald, indrazniti sa serviti budinca cu inghetata.
  • Pastrati si pandispanul, checul, blatul de prajitura. Aceasta reteta te ajuta sa scapi de tot ce nu se mananca.

O alta reteta de topping delicioasa, pe care noi o iubim, pentru budinca de cozonac, este sosul de vanilie si Amaretto.

  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri Amaretto
  • 2 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 ml frisca lichida

Amestecati galbenusurile cu zahar si zahar vanilat. Puneti frisca, lichiorul si dati la baie de abur pana prinde consistenta si zaharul se topeste complet.

Sper ca iti este de folos reteta de astazi si ca o vei adapta dupa gustul si placerea familiei tale.

Nu uita sa ne urmaresti si pe Facebook, pentru si mai multe idei delicioase, culinare.

Spor la bucatarit!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close