Bucati de piept de porc la tava

379

 

Bucati de piept de porc la tava

Preparare15 minutes
Timp de gătire30 minutes
Timp total45 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: bucati de piept de porc, piept de porc cu sos, piept de porc la cuptor, piept de porc la tava, reteta cu piept de porc
Porţii: 6

Ingrediente

  • 1 kg piept de porc
  • paprika afumata
  •  sare si piper dupa gust
  • usturoi pudra
  • ceapa pudra
  • putin ghimbir
  • putin rozmarin
  • sos Worcestershire optional

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
  • Taiati cubulete feliile de piept de porc. Indepartati soriciul daca are.
  • Intr-un castron mic, amesteca toate condimentele.
  • Pune condimentele peste carne si freaca putin cu mana.
  • Asezati intr-o tava si dati-o la cuptor.
  • Lasati carnea 20-30 de minute, in functie de grosimea bucatilor, amestecand o data la jumatatea timpului.
  • Daca puneti sos Worcestershire , acum este momentul. Scoate tava, pune sosul peste carne, amesteca si mai da cateva minute la cuptor.
  • Se serveste cu mamaliga calda.
  • Pofta buna!

Bucati de piept de porc la tava, un preparat delicios, iar daca puneti repede si de o mamaliga, veti primi toate laudele familiei.

V-am tot spus că piesele mele preferate sunt ceafa, coastele și pieptul de porc. Au grăsime, unele au și os iar carnea lor este cea mai fragedă și mai gustoasă! Mai ales când este prăjită sau coaptă cum trebuie astfel încât să devină rumenă și fragedă.

Si mancarea iese mai gustoasa. Merg foarte bine cu varza calita, piure de cartofi, salata de varza acra, fasole batuta, iahnie etc.

Daca alegeti sa faceti reteta de mai sus, la tigaie, folositi una cu fundul gros. Nu adaugati ulei sau untura pentru prajire, pieptul de porc este deja plin de grasime. Cand carnea incepe deja sa prinda culoare, puneti cate 2 linguri de apa o data la 5 minute. Atenție, stropește! Imediat lacoperiti-le cu capac si reduceti focul la minim.  După 20 de minute de înăbușire friptura de piept de porc la tigaie este gata! Nu mai trebuie să fie apă deloc ci doar untură. Testati-o cu furculița ca să vedeti dacă este moale și stingeti focul de sub tigaie.

Acest piept de porc cu usturoi trebuie mâncat cu măsură, nu în fiecare zi și nu în cantități mari. Ne facem pofta și mai uităm de el o vreme…

Daca v-a placut reteta de astazi , bucati de piept de porc la tava,  aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close