Bruschette crocante si fresh

300

 

Bruschette crocante si fresh

Preparare5 minutes
Timp de gătire10 minutes
Timp total15 minutes
Fel de mâncare: aperitiv, gustare
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: aperitiv rapid, bruschetta, bruschette, bruschette cu rosii, gustare, reteta aperitiv simplu, reteta bruschette, reteta ieftina, reteta simpla
Porţii: 15 buc

Ingrediente

  • 1 bacheta
  • 500 g rosii
  • frunze de busuioc
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare
  • cateva masline Kalamata (optional)

Mod de preparare

  • Taie bagheta felii. Aseaza feliile pe tava de copt.
  • Pune cate o lingurita de ulei de masline pe fiecare parte a feliei de paine.
  • Dati la cuptor pentru a praji painea pana se rumeneste frumos.
  • Cand feliile sunt gata si s-au racit suficient, frecati-le cu usturoi.
  • Spalati rosiile, taiati-le felii, indepartati semintele si zeama din interior, apoi tocati-le marunt. Puneti-le intr-un castron.
  • Tocati maslinele daca doriti sa le puneti, si frunzele de busuioc, foarte marunt. Amestecati-le cu rosiile.
  • Puneti putin ulei de masline si sare dupa gust.
  • Cu o lingura puneti deasupra feliilor de paine aceasta salata de rosii cu busuioc.
  • Sunteti gata de servit!
    Pofta buna!

Bruschette crocante si fresh cu rosii, usturoi, ulei de masline si busuioc verde. O nebunie de arome. Va invit si pe voi la o portie!

Bruschetta este un aperitiv de origine italiană. E un fel de „hrana săracului”, care a prins însă foarte bine în restaurantele de lux. E simplu de preparat. Aceasta reteta a intrat insa in meniurile restaurantelor, iar prepararea a mai adaugat ingrediente. Ideea de baza e aceeasi: bruschetta se face din paine (nu neaparat) proaspata prajita cu ulei de masline si se consuma imediat. Este absolut delicioasa, iar combinatia de usturoi si ulei de masline este senzationala.

Cel mai cunoscut mod de preparare e tipic zonei Napoli. Bruschetta cu rosii si busuioc. In acest caz rosiile taiate in cubulete (miezul va fi eliminat) sunt amestecate cu  busuioc, ulei de masline si putina sare. Painea va fi prajita si umpluta chiar inainte de servire cu amestecul de rosiibusuioc. Aceasta varianta este foarte frecventa in Toscana si zona Napoli.

Aceste bruschette sunt delicioase si pot face parte si din alimentatia vegetarienilor sau celor care sunt la dieta. Daca ti s-a facut deja pofta incearca si tu una.

Daca v-a placut reteta de astazi, bruschette crocante si fresh, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close