Brocoli avocado si busuioc

524

Brocoli, avocado si busuioc

Preparare5 minutes
Timp de gătire5 minutes
Timp total10 minutes
Fel de mâncare: mancare pentru bebelusi 6 luni, mancare pentru bebelusi 6-12 luni
Cuvânt cheie: diversificare bebelusi
Porţii: 10
Calorii: 33kcal

Echipament

  • Blender

Ingrediente

  • 1 brocoli mic
  • 1 avocado
  • cateva frunze de busuioc
  • cateva picaturi de suc de lamaie proaspat stors

Mod de preparare

  • Rupe buchetele de broccoli si pune-le la fiert ( fara tulpina)
  • Cand acesta s-a fiert, puneti-l in blender impreuna cu toate ingredientele.
  • Mixati pana cand ajungeti la piureul dorit.
  • Se poate pastra la congelator pana la 3 luni.

Brocoli avocado si busuioc pentru diversificarea alimentatiei. Tine cont de sfaturile si recomandarile medicului pediatru atunci cand incepi diversificarea. De aceea, este important sa fii informata si sa stii ca exista mai multe tipuri de diversificare. Citeste si regula de 4 zile aici.

Broccoli la bebelusi

Broccoliul are un conținut bogat de vitamina C și este o sursă importantă de fibre solubile. Acest lucru îl transformă într-un ingredient perfect pentru mâncărurile de copii. Această legumă nu ar trebui introdusă în diversificarea

 alimentației bebelușilor printre primele, deoarece poate provoca balonare. Vârsta propusă pentru introducerea broccoliului în alimentația copiilor este de 8-10 luni. Dacă bebelușul a avut probleme digestive, ar trebui să așteptați mai mult până când să introduceți broccoli în dieta sa.

Broccoliul este o sursă importantă de vitamina C, ajutând la întărirea sistemului imunitar. Vitamina C este cunoscută pentru rolul vital pe care îl are în îmbunătățirea sistemului imunitar și menținerea sănătății copilului și a rezistenței la diferite boli.

În afară de conținutul de vitamina C, broccoliul este și o sursă de vitamina A și beta-caroten. Acestea sunt esențiale pentru dezvoltarea vederii pentru copiii voștri. Alte elemente nutritive, precum fosforul, complexul de vitamine B din compoziția sa sunt perfecte pentru dezvoltarea vederii.

Anemia este o afecțiune în cadrul căreia sângele nu are cantitatea necesară de hemoglobină. Hemoglobina este esențială pentru susținerea moleculelor de oxigen și transportarea lor la fiecare organ din corp. Fierul este un element important prezent în hemoglobină, iar lipsa acestuia poate rezulta în anemie. Consumul regulat cu broccoli reduce șansele ca cei mici să aibă anemie, datorită conținutului bogat de fier.

Broccoliul reprezintă o sursă importantă de antioxidanți pentru organism, fiind un ingredient esențial în orice tip de regim alimentar, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Legumele precum broccoliul contracarează radicalii liberi, care sunt produși în timpul metabolismului, și protejează țesuturile, celulele și ADN-ul.

Prezența fibrelor dietetice transformă broccoliul într-o legumă importantă pentru orgasnim cu proprietăți laxative naturale. Fibrele dietetice din broccoli acționează ca un agent de spălare, prin absorbția umezelii și curățarea impurităților din sistemul digestiv al copilului.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close